Monday motivation 101

motivation 101

ideas how to start the week best

идеи как да започнете седмицата добре

Здравейте и честит понеделник <3 Започва нова седмица - значи е време за нови възможности, шансове за чудесни случки и приключени…но и идват много нови задачии отговорности.

Аа да сте фокусирани, позитивно настроени и готови да се справите с всичко, реших да ви споделя любимите ми практики за мотивиране. Надявам се да са полезни и за вас и ви желая прекрасна седмица!

  1. Припомнете си любими цитати - отделете 10 минути да прочетете вдъхновяващи цитати от автори или известни личности, на които се възхищавате. Аз например съм си запазили някои любими фрази в Pinterest board, както и в галерията на телефона си, за да са ми винаги под ръка. Но може да закачите принтове с цитати на стената или да си ги запишете в бележника, който ползвате ежедневно, няма значение, важното е да си препрочитате цитатите всеки понеделник или дори всеки ден.

  2. Медитация или йога практика - за мен няма по-добър начин да си в кондиция през деня от това да направиш кратка медитация и дори да я съчетаеш с лека йога практика. Така имаш малко време за себе си , да помислиш, да дадеш почивка на ума си и да се фокусираш какво ти предстои през деня.

  3. Направете си простичък to do list със задачи. Списъците със задачи са много полезни, но могат да са и малко измамни, ако сте прекалено амбициозни, като мен например :D Затова не добавяйте в списъка всичко, което ви хрумне или ви се иска да можехте да свършите за един ден, поставете си реалистични цели и планирайте времето за всяка задача, като не забравите да си сложите и време за почивка. <3


Hello and happy Monday <3 A new weeks is starting - so it’s time for new opportunities, chances for great things to happen and adventures to take place…but also there are lots of new tasks and responsibilities.

So in order to stay focused, positive and ready to deal with everything, I decided to share my go-to motivation tips. Hope these will inspire you as well and I’m wishing you all a great week!

  1. Review some fave inspo quotes - take 10 minutes to check out some really inspiring words by authors or celebrities you admire. Personally I have some my faves saved in a Pinterest board and a folder in my Phone Gallery so I can access them easily. But you might hang quote prints on your wall or write them on a page in your journal, doesnt matter where but make sure you read through them each Monday or even every day.

  2. Meditation or yoga technique - I think that’s the best way to stay alligned than engaging with a short meditation practice or even combine it with some yoga. It’s a great self care time when you can think, give your mind a break and focus on the upcoming events for the day.

  3. Make a simple to do list. to do lists are very useful but can be kinda tricky especially if you’re very ambitious like me :D So don’t put everything that comes to mind or everything you wish you could do in a day in your list, set realistic goals and plan time blocks for every activity including breaks. <3

Vision board - как и защо да си направиш ?

Създаването на vision board е чудесен начин да започнеш годината, защото в нея можеш много ясно и красиво да представиш вдъхновенията и целите си. А това, което прави един vision board really наистина страхотен е това колко полезен мове да е и как може да ти помогне да сбъднеш мечтите си.

Какво ти е нужно:

  • красиви картинки/снимки

  • лист хартия и химикалка, ако искаш да си запишеш нещо

  • пано/табло за бележки или голям картон

Целта на vision board-а е да ти помогне да планираш цялата година, да вземеш решения какшо искаш да постигнеш през нея и да се настроиш с правилния mindset, позитивно отношение и вяра, за да ти потръгне добре и успешно.

Ето какво да направиш:

  • определи си най-важните сфери/аспекти от живота си - здраве, образование, връзки, хобита, професия, спорт и т.н. спрямо своите приоритети и интереси - за по-удобно може да си ги запишеш на лист хартия

  • избери картинки/снимки, които представят плановете и мечтите ти за това какво искаш да ти се случи през новата година

  • постарай се да имаш поне по една снимка за всеки аспект от живота си

  • подреди креативно картинките в колаж или на табло, което постави на видимо място, за да се подсещаш редовно и с усмивка на къде се е запътил животът ти.

Успех с правенето на твоя собствен vision board и се надявам да ти донесе щастие и да ти помогне да сбъднеш мечтите си.

- Никол

Vision board DIY - how to make?

Creating a vision board is a great way to start off the year right as it gives you a clear and beautifully represented idea of all your inspirations and goals. What makes a vision board really great is how useful it can be in helping you achieve your dreams.

Here’s what you need:

  • beautiful pictures/photographs

  • some paper and pen to write if you’d like to

  • board for notes or a big cardboard

The aim of a vision board is to help you plan your whole year, decide what you want to achieve and get you into the right mindset, with positivity and faith - for success so that all goes well.

What to do:

  • define the most important areas of your life - health, education, relatinships, hobbies, job, sports etc. according to your priorities and interests - to make this easier you might write them down on the paper

  • choose pictures/photos that represent your plans and dreams and what you’d like to happen to you during the year

  • make sure you have at least one picture suitable for each life area you define

  • arrange in a creative way in a collage all the pictures or photographs and then put the finished vision board somewhere where you’ll be seeing it often, this way you’ll often get reminded where you’re headed

Good luck creating your vision board & hope it will help you be happy and make all your dreams come true.

- Nicole

Коледен гифт гайд за подаръци

Купуването на коледни подаръци понякога може да си е голямо приключение - дни чудене какво, за кого, защо и как да вземем. Най-често ни е по-лесно да изберем подаръците за най-близките си хора, защото ги познаваме много добре и можем да ги изненадаме с нещо любимо или имаме късмета да са намекнали леко какво им е интересно и нужно в момента. ❤️
Става малко по-сложно, обаче, когато трябва да изберем подаръци за близки и приятели извън най-най-близкия си кръг, защото понякога е трудно да сме сигурни на каква вълна точно са в момента и какво ще им хареса.


За тези ситуации ви подготвих малък failproof gift guide с общо взето вечно актуални идеи за подарък, с които няма как да се издъните при избора си. Важно е да подходим хитро и да се придържаме към интересите на човека, за които сме напълно сигурни, за да знаем, че сме нацелили правилната тематика на подаръка. После вече имате свобода и шанс да проявите креативност при избора на самия подарък, когато откриете няколко неща, които са подходящи и трябва да изберете измежду тях. Затова и можете да използвате този гайд колкото ви е нужно пъти без да рискувате да подарявате все eдно и също. ;)

хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
харли-кин-жокер-жокера-батман-комикс-мърч-фендом-подарък
харли-кин-жокер-жокера-батман-комикс-мърч-фендом-подарък

Фендом подарък

Полезна информация номер едно при избора на подарък - дали човекът е голям голям фен на нещо. Знаем ли, че е в даден фендом, тогава всичко с тази тематика много ще го зарадва и буквално можем да ударим джакпота с избора си на подарък. Хари Потър, Властелина на пръстените, Междузвездни войни, конкретен комикс герой като Батман или Спайдермен - и имате огромен избор от мърч, за да откриете подаръка мечта.

Моите примери са с предложения за Хари Потър с книгата Fantastic Beasts and where to find them и едни сладурски мърч чорапи, а към тях съм включила обикновено колие, но би било още по-яко ако изберете колие със златен снич или герба на някой от домовете. Втората ми идея е за моята любимка Харли с Funko POP! ключодържатели, един, който самата аз получих като подарък и друг, който търсих ли търсих сама, защото много бях харесала дизайна. За съжаление мърча на Харли се намира малко трудно, въпреки хайпа след Suicide squad и Birds of prey, често има малко бройки и те се изкупуват скорострелно, затова за подобни герои ви предлагам по-скоро да търсите продукти онлайн.

валфре-valfre-илюстратор-подарък
валфре-valfre-илюстратор-подарък

Любим бранд

Това също е голям жокер, защото когато човек ви препоръча или сподели, че харесва даден бранд, със сигурност ще се зарадва да го получи като подарък. Ако сте пазарували заедно или сте имали късмета точно този човек да ви разкаже за любима покупка - нещо, на което много се радва и харесва, ето как можете да му направите подарък, който ще го зарадва също толкова.
Аз например миналата година цел месец чаках заветната си поръчка от любимия ми бранд Valfre да пристигне и това си остава една от най-любимите ми покупки.

Брандът е на илюстраторка, която сама създава дизайна на всичките си продукти и те винаги са екстравагантни, уникални и украсени с нейните характерни герои и стил. Любимите брандове на всеки могат да са много много различни, като започнем от любим певец/група, дизайнер, художник или известен голям бранд.

school-of-life-wreck-this-journal-подарък
school-of-life-wreck-this-journal-подарък

Игра или предизвикателство

Тук се включват и всички настолни игри, интересни колоди карти, игри с предизвикателства за вечери с приятели. Дала съм идея с любимото ми арт предизвикателство Wreck this journal на Keri Smith и игри на един любим на мен и доста приятели английски бранд The school of life, който популяризира психологията за масова аудитория и предлага супер книги и игри с тематика за опознаване на себе си и хората наоколо. Те са интересни са за човек, който харесва тази сфера и има интереси в нея. Иначе бих препоръчала да заложите на класики като Монополи или Dixit, а ако искате да сте малко по-екстравагантни да изберете игра колаборация с някакъв фендом като F.r.i.e.n.d.s. например.

арт-принт-подарък-ръчно-направени-бижута
арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута
арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута

Арт подарък

За арт феновете може да е много лесно или много трудно да изберем подарък. Затова предлагам да се доверите на любими техни художници и брандове, за да нацелите добре вкуса им. Една разходка на арт базар с някого веднага ще ви даде много жокери и вече няма да се чудите какво би се харесало на вкуса му.
В моите предложения за подарък съм включила все български брандове, които много много харесвам. Включих арт принт на любимата ми илюстраторка Missmetoday, ръчно изработени обеци и пръстени с дизайн на цветя на By Larissa, обеци с дизайн диня от Mihha и стикери на Адриана Янкова.

Винаги, разбира се, имате опцията да вземете на човека някакви арт материали, но е доста трудно ако не знаете точно с какво работи и сами ще прецените дали можете да се класирате за подобна изненада. Ако използва много даден бранд, както Moleskine или маркерите Copic например, имате поле за изява.

арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута

Спасителен вариант е да вземете ваучер за арт магазин или уебсайт, където човекът сам да си избере продукти. Малко по неличен подход е, но всъщност може да е много добър и подаръкът ви да бъде наистина много оценен.

Аз лично съм получавала ваучери, които супер много са ме зарадвали и съм успяла да си взема неща, които мното харесвам и са ми много полезни.



Надявам се, че съветите и идеите ще са ви полезни. И още повече се надявам, че с тях ще успеем да зарадваме някого със супер добре подбран подарък. Весели празници!

- Никол

The failproof Christmas gift guide

Buying Christmas presents can sometimes be a big adventure and may include lotsof time of pondering what where and how to get someone. It’s often kinda easy to buy presents for our closest people because we know them very well and because they sometimes give us small hints on what they currently want or need. ❤️
But things get more complicated when it comes to getting presents for people in our more broad circle because it can be pretty hard to determine what exactly they would like..


And for such cases I have prepared for you a small failproof gift guide with some evergreen ideas that will help you never fail in choosing a present. It’s important and clever to base our present idea on something we are sure the person likes so we know we’ll find a present for their specific taste. However, you have some freedom to get creative when choosing the present after we have determined together the right theme or topic for it. that’s why you may use this guide as many times as needed without any chance of getting everyone kinda the same present ever.

harry-potter-fantastic-beasts-and-where-to-find-them-book-muggle-worthy
harry-potter-fantastic-beasts-and-where-to-find-them-book-muggle-worthy
harry-potter-fantastic-beasts-and-where-to-find-them-book-muggle-worthy
harley-quinn-suicide-squad-birds-of-prey-joker-comics-batman-collection-merch
harley-quinn-suicide-squad-birds-of-prey-joker-comics-batman-collection-merch

Fandom gift

the most useful information when choosinf a present fot someone - are they in any fandom. If we know that the person is a huge huge fan of anything, then we can be sure that a themed present would be a great choice and would surely make them very happy. Everything from Harry Potter, Lord of the rings, Star wars or definite comic book character such as Batman or Spiderman - gives you a vast choice of various merch items so you can choose the dream present.

My two examples include a Harry Potter themed present - the book Fantastic Beasts and where to find them, muggle-worthy socks from the official merch and a gold necklace. While I used an average necklace you may spice up the present by opting for a gold snitch one or one of the houses’ symbol. My second present set includes a Funko POP! keyholder that I got as a present and another one that I spend lots of time looking for after seeing the design online. Unfortunately, Harley merch specifically is pretty hard to find in physical stores even after all the hype around Suicide squad and Birds of prey, and it’s often immediately sold out so my advice is to search for products mainly online.

valfre-brand-illustration-present-christmas-gift
valfre-brand-illustration-present-christmas-gift

Favorite brand

a favorite brand can also be a great hint for choosing a present because when someone recommends or mentions they love a brand, it’s almost sure that they would love almost any product by the brand. If you’ve been shopping together or had the person tell you about a fave purchase of theirs - that’s a failproof way to know they like the brand and would like your present.
For example last year I purchased products by my favorite illustrator Valfre, waited awhile for them to arrive from the USA and they are still one of my favorite items ever,

the Valfre brand is created by an artist who creates all her design and they are always unique, extravagant and include her representative character and art style.

A person’s fave brand may be anything - from a celebrity or artist, designer or a simply a big famous brand,

school-of-life-wreck-this-journal-gift
school-of-life-wreck-this-journal-gift

Game

This category includes everything from board games, card decks, dares games or drink games for nights with friends. My example includes my forever fave art challenge book Wreck this Journal by Keri Smith and two items from a fave brand of me and many friends - The school of life, which works for popularizing phycology for massive audiences and offers books and such interesting games about getting to know better yourself and the people around you. These games are very interesting but only suitable only for a person with interests on these topics. However, as a generic game gift I would advice you to choose a Monopoly or Dixit game, and if you want to be a bit more creative - you may pick a themed edition - for exampe in collaboration with F.r.i.e.n.d.s. the series or some other fandom.

art-present-illustration-stickers-handmade-ring-earrings
art-present-illustration-stickers-handmade-ring-earrings
art-present-illustration-stickers-handmade-ring-earrings

Art present

It may be both super easy or super hard to find a suitable present for an artsy person. that’s why I suggest you opt items by their favorite fellow artists or art brands so you can be sure the present is a good decision.. One stroll around an art bazaar together can give you lots of hints and you will no longer wonder what they would like best.

My present examples include all Bulgarian brands and these are ones I really really like. I included artworks by my fave artist Missmetoday, handmade flower design earrings and rings by the brand By Larissa jewelry, watermelon earring by Mihha and art stickers by Adriana Yankova.

art-present-illustration-stickers-handmade-ring-earrings

Of course you can always get them some art supplies but it’s kinda hard if you’re not well informed on what products exactly they use and you will surely know whether you can or not make pick such a present for them. If you sure know the person uses Moleskine or Copic markers, you’re all set.. A smart choice would be to get them a voucher for an art supplies store or website so they can choose what products to get themselves. It seems like a not very personal present at first but if you think more about it - it could be a really great present that they would highly value and surely like.

Personally, I have received voucher presents a few times and I really liked them because I used to to get some useful items I need and really like.

I hope my present ideas would be useful and will help you make someone a greatly chosen present Happy holidays!

- Nicole

Fun with tats - temporary tattoos

It’s time to discuss a favourite topic of mine - tattoos! But it’s not simply about tats - it’s a special topic on temporary tattoos that are a really cool and fun way to enjoy a trendy tattoo design for a little while. I am a big tattoo fan, I follow all new trends and the work of famous tattoo artists and I even draw tattoo design from time to time. I have already even chosen some tattoo designs that I’d like to get done on my body but I have not yet made my final decision. So that’s why I’m now enjoying temporary tattoos.

Do you remember when we were kids and we were all covered in colorful temporary tats during the summer vacation? Well if that’s what occurs to you when you hear about “temporary tattoos” then you have definitely missed a lot.

The overall chronology of how temporary tattoos got back to being popular goes kinda like this:

  1. golden and silver boho design tattoos - they gained popularity about 5-6 years ago - very suitable for festival and events where you can rock a bold wild look

  2. later on new alternative ways for tattooing got started getting popular because the interest in various temporary tats was obviously rising

  3. some alternative style shops abroad, usually with a rock or grunge aesthetic started offering for purchase single temporary tattoo designs or even whole bundle sets - and all these were looking really cool, waaay cooler than the old tats that you remember from your childhood

  4. many foreign artists and popular people introduced their own designs and collections temporary tats in collaboration with different brands and the products are now permanently in their shops

  5. and now temple tattoos are super trending, can be found in various shops both abroad and in Bulgaria and the designs available are many and really cool and complex

I like temporary tattoos because they are fun and gives a chance to try out a new designs each time I want. Yes, I have concodered getting permanent tats but as a person who draws a lot and keeps up with all tattoo design trends, I often find new trends I like and I often update my decision on what designs exactly I’d like to get done. Temporary tattoos gave me a chance to try out many different design all of which I like I lot.

For everyone who has not yet decided on what design he likes the most or anyone who can’t get a teal tattoo because of their high skin sensitivity or allergies - i’d say that temporary tats are a great option. They give you a chance to enjoy the experience anyway. :)

- Nicole

Fun with tats - временни татуси

Време е да си поговорим за една моя любима тема - татуси! Но не просто татуси, говорим си по-специално за временните татуси като интересен начин да се порадваш на готин дизайн, макар и за кратко. Голям фен съм на татуировките, следя трендовете и работата на доста тату артисти, дори и рисувам тату дизайни от време на време. Дори съм си избрала няколо дизайна, които искам да видя на самата мен, но въпреки това все още не съм взела окончателно решение какви точно татуси искам. Затова засега се забавлявам с временните опции.

Спомняте ли си как когато бяхме малки цяло лято се облепвахме от главата до петите с цветни временни татуировки. Ако това е единствената ви асоциация като чуете “временна татуировка”, доста сте изпуснали.

Общо взето хронологията на новото популяризиране и своеобразното завръщане на временните татуси - е горе долу следната:

  1. златни и сребърни временни татуси - нашумяха още преди 5-6 години - за фестивали и събития, на които всеки може да тества по-дръзка визия

  2. после започнаха да се нашумяват нови алтернативни начини за татуиране, защото очевидно се появи интерес към временните опции за татуси

  3. алтернативни магазини с рок/гръндж естетика, основно в чужбина, започнаха да пускат единични или цели сетове временни татуси - с много як дизайн и съвсем не като онези от едно време

  4. доста чуждестранни артисти и популярни личности пускат свои дизайни за временни татуси в колаборация с различни брандове, които вече перманентно предлагат подобни продукти

  5. сега временните татуси са в разгара си, намират се на доста места и има богат избор от модерни дизайни - не само в чужбина, а вече и на много места в България

Харесвам временните татуси, защото са фън, незадължаващи и мога да пробвам нов дизайн всеки път щом реша. И да, мислила съм много пъти, че е време да се татуирам перманентно, но като човек, който рисува и следи трендовете в илюстрацията и тату дизайна - непрекъснато откривам по нещо ново, което много ми харесва и не мога да спра да ъпдейтвам идеите си за това какви точно татуси искам. А с временните татуси вече успях да изпробвам няколко различни стила, които много ми допадат.

За всеки, който има нужда от още време да се реши дали и какъв истински татус иска, както и за всеки, който заради чувствителност или алергии не може да се порадва на удоволствието да си направи татус - алтернативата е направо супер. Имаш възможност да се покефиш на експириънса, макар и за кратко. :)

- Никол

Време за кафе

любимо време за кафе

Веднъж като се влюбиш в кафето, няма връщане назад. То става чудесен начин да добавиш един приятен момент към деня и да изпиеш по кафе с приятел.

Какво става като съберем три от любимите ми неща - разходка, кафе и този супер тренд с широките сака? Нова статия в блога, очевидно, със снимки, където съм усмихната, защото си изкарвам страхотно.

Чудесен начин да се порадваме на последните слънчеви есенни дни с приятна разходка из града и пъстрите листа навсякъде. И една чаша лате много допълва хубавия следобед.

Downtown coffee break

FAVE COFFEE TIME

Once you love coffee, that’s it. It’s always a great way to add a nice moment in your day and have a coffee break and a nice talk with a friend.

What happens when you combine three of my fave things - walks downtown, coffee and that oversized blazer trend? New blog post full of smiley pics because I’m having a great time.

A great chance to enjoy some of the last sunny autumn days with a nice walk around the city full of colorful leaves. And a great cup of a seasonal latte sure adds up to the great afternoon.

On movie marathons and autumn coziness

The time is here - it’s sweater weather again and yes, that the Neighbourhood song is already on replay, my autumn movie marathon list is full and I’m ready for cozy mood. I truly believe that every season has its own beauty and for autumn it’s definitely all about the beautiful nature, warm atmosphere and Halloween aesthetic. And one of my fave autumn pleasures are cozy movie marathons so here’s my take on how I enjoy them <3

Of course the most essential part of the movie experience is the good movie choice and that’s why I love counting on fave classics like the Harry Potter movies or cult Halloween faves. However, since I’m eager to watch new things recently, I sometimes opt for random highly recommended movies and surprise myself.

Let’s not forget that the cozy atmosphere is also very important - and here as you know comes my fave part as I adore decorating cozy corners with pillows and blankets <3 and to make it even better I put to use my cooking spurs and add delicious treats to go with the movie and coziness.

Have a nice autumn movie time everyone! :)

- Nicole

За филмовите маратони и уютната есен

Пак дойде времето за меки пуловери и да, пуснала съм вече онази любима песен на the Neighbourhood, списъкът ми с филми за есенен маратон е пълен и съм готова за уют. Вярвам, че всеки сезон си има своята красота и при есента тя определено е в красивата природа, уютната атмосфера и Хелоуин естетиката. Едно от любимите ми есенни удоволствия са филмовите маратони и ето как им се наслаждавам <3

Разбира се най-важната част от филмовия маратон е изборът на хубав филм, затова обичам да се доверявам на любими класики като Хари Потър поредицата или старите култови Хелоуин филми. Въпреки това, напоследък ми харесва и да гледам нови филми и често се изненадвам с някое силно препоръчвано заглавие.

хари-потър-фантастични-зверове-есен-филмов-маратон

Да не забравяме и уютната атмосфера, която също е много важна за целия експириънс - и да, тук идва моята любима част, защото обожавам да декорирам малки уютни кътчета с одеала и възглавнички <3 А за да стане и още по-хубаво, започнах да се доверявам и на готварските си пориви и да добавям по някоя домашно приготвена вкусотия към филма и уютната атмосфера.

Приятни есенни филмови маратони на всички! :)

- Никол

The perfect red lipstick

red_lipstick_makeup_blogger_blonde_girl_fashion
lipstick_makeup_flatlay_cosmetics

The perfect red lipstick

How to find the shade most suitable for you and manage to create the makeup look exactly you want

red_lips_portrait_red_lipstick_makeup_blogger_blonde_girl

Style & trends

The first and most important thing to know is what type of a look we want to create. Some shades of red are associated with eras in fashion and styles or trends from the past so we should make sure to choose a color in accordance to this. For example if you’re trying to create a Marylin Monroe inspired look - you should surely opt for a brick red colour while if we’re trying to dress up as Cruella de Vil, who is an extremely popular character right now, for Halloween - you shall chose a bright bold classic shade of red.

Type and texture

It’s usually a matter of choice and preference only but it’s also pretty important. You can opt for a more liquid textured red lipstick or a more creamy/matte one.

A benefit of liquid lipsticks is that they are light and hydrating - so your look won’t be too formal. Unfortunately they will probably be less pigmented and might get runny if you don’t use a lip pencil. Yes, this could be used as creative approach but most of the time it’s just annoying. Especially fond are moments when we flaunt a colored in red smile on important photographs while actually believing we look classy.

A benefit of creamy and matte lip colours is that they are less likely to run or smudge, they are usually more pigmented and long-lasting and you can even mix two different shades - darker for the lip corners and lighter for the middle part of the lips. The only warning here is in regards to lipcare because you need to get your lips properly moisturized before applying the creamy/matte lip colour in order to get the lipstick to both look and feel good.

Lipsticks: DIOR, Maybelline, HM, NYX Cosmetics

Lipsticks: DIOR, Maybelline, HM, NYX Cosmetics

red_lipstick_makeup_beauty_blog_blogger

Undertones

It may sound a little bit complex especially for someone who doesn’t know a lot about painting and colours because we talk about colour mixing. However, it is very logical and easy to understand - every colour can vary and have either a warm undertone or a cold undertone, as the warm undertone is yellowish and the cold undertone is blueish. For example a warm undertone red is the colour of bricks, the traffic light red, the strawberry red. A cold undertone red is the raspberry red, the dark red rose colour and the wine red.

The same thing about undertones is true for our skin colour - and each of us has a warmer or colder undertone to their skin.

The key advice is to choose a lipstick colour with undertones that match your skin undertones. So if you have a warmer skintone - you shall choose a more orangy, brick red or classic bright red and if you have a cold skin undertone - you should opt for a colder shade such as wine red or some raspberry shade. Simple as that.

lipstick_makeup_beauty_products_blogger
makeup_cosmetics_home_decor_beauty

Despite these little “rules” I just shared with you of course you may fall in love with any red lipstick shade regardless of anything just said simply because you like it or it matches an outfit you have - and of course it’s all fine!

I hope I managed to help you find “your” red lipstick shade. Anyway if you’re like me - you’ll always have many favourites.

- Nicole

Перфектното червено червило

red_lipstick_makeup_blogger_blonde_girl_fashion
lipstick_makeup_flatlay_cosmetics

Перфектното червено червило

Как да открием най-подходящия за нас нюанс и да успеем да постигнем визията, която искаме

red_lips_portrait_red_lipstick_makeup_blogger_blonde_girl

Стил

На първо място трябва да знаем какъв стил на цялата визия искаме да постигнем. Има нюанси на червеното, характерни за конкретни периоди или трендове от миналото, затова със сигурност трябва да се съобразим с това при избора. Ако например искаме грим, вдъхновен от Мерилин Монро - трябва да заложим на наситен цвят с керемиден отенък, както ако целта ни е да пресъздадем образа на Круела де Вил за Хелоуин парти, понеже с супер популярна в момента - трябва да изберем ярко светло класическо червено.

Вид червило

Това често е просто въпрос на предпочитание и личен вкус, но и доста важно. Можете да изберете гланц или по-течно червило в червен нюанс или да се спрете на класическо или матово червило с по-суха текстура.

Плюсовете на течната текстура са, че хидратира, цветът не е много плътен и следователно - визията не толкова официална, ноо минусът е, че е много по-вероятно цветът да избледнее или са се разтече, ако не използвате и молив, за да очертаете устните. Това понякога може да е търсен ефект, но по-често е само досадно и ни дразнещо. О, и да не забрявяме за тези незаменими моменти, когато червеното червило успява да съсипе усмивката ни и се появим с оцветени в червено зъби на някоя снимка, за която уж сме се издокарали иначе…

Плюсът на червилото с по-суха текстура е, че има много по-малък шанс да се размаже, обикновено дветът е много наситен и по-дълготраен, а можете и да смесите два нюанса - по-тъмен в крайчетата и по-светъл в центъра на устните. Единствените минуси са свързани с допълнителната нужда от грижа за устните, защото преди нанасяне на гъсто и/ли матово червило трябва да сте хидратирали устните добре, за да стои и да се усеща продукта добре.

Червила: DIOR, Maybelline, HM, NYX Cosmetics

Червила: DIOR, Maybelline, HM, NYX Cosmetics

red_lipstick_makeup_beauty_blog_blogger

Подтонове

Звучи малко объркващо и сложно на първо четене, особено за хора, които не са много по рисуването, защото говорим за нюансите на цветовете по-подробно. Всъщност, обаче, е много логично и лесно за разбиране - всеки цвят може да има топъл или студен подтон, като топлият е по-жълтеникав, а по-студеният - синкав. Така например червено с топъл отеник има при цвета керемидено, червеното на светофара, ягодите. Червено със студен отенък виждаме при цвета на малините, тъмната червена роза и виното например.

Същото е валидно и за нашата кожа - всеки от нас има топъл или студен отенък на поддтоновете на кожата си.

И ключовото тук е да изберем червило, коетп съответства на поддтона на кожата ни. Така ако имаме кожа с топъл подтон - трябва да изберем топъл нюанс за червеното като оранжевиникаво, керемидено, ярко класическо червено. Ако имаме по-студен подтон на кожата, трябва да се спрем на по-студен нюанс червило като винено или малинено червено. Simple as that.

lipstick_makeup_beauty_products_blogger
makeup_cosmetics_home_decor_beauty

Въпреки тези малки “правила” за избора на перфектния нюанс - винаги може да харесате някой червен цвят просто така, просто защото ви харесва или пък отива на любима дреха - и аз напълно ще подкрепя решението!

Надявам се да съм ви помогнала да откриете “своето” червено червило. А ако сте като мен - просто ще имате няколко.

- Никол

5 ideas for a great morning routine

Mornings are kinda the most important part of the day because they set the whole mood and dynamic for the day ahead. So making sure you organise your time and activities after you wake up is basically the key to having a successful and fulfilling day.

That’s why I’m giving you 5 ideas based on what I usually do my best to do in the morning that have proven to make my days better.

Don’t sleep in

No matter how tempting it’s not gonna get you off to a good start. You’ll end up not much more refreshed but already pressured and in a hurry if not even late…even if you’re really sleepy better put effort and create a habit of jumping out the bed and simply having some spare coffee minutes later. 

Take care of skincare

No matter what - we don’t sleep with make up on. That’s about rule one, but there are many more rules when it comes to quality skincare. Anyway it’s most important to not skip it or forget about it even on a hasty morning. It’s one of the things that take consistency and have long term positive effects and who doesn’t want that. 

Don’t entirely skip nutrition

So many people skip any nutrients in the morning and I am getting more and more convinced in time that it’s not a good idea. Sooner or later it influences your overall meal plan and energy levels. So no matter if you opt for breakfast or just a cappuccino, my advice is to make sure you get yourself a little something. It’ll start off your body for the day. 

Get inspired

Starting the day in a good mood is crucial for how it’s gonna go. So no matter if you choose to listen to music, flip through a favourite book or just get creative with accessorising - make sure you let your mind go into a beautiful direction.

Dress it up

Although I don’t really agree that you can never be overdressed and my motto is kinda more about wearing the right thing for the right occasion, treating yourself to a good outfit is a great day starter. No matter what style or aesthetic, putting together an outfit that makes you both feel and look good will sure add up to a successful morning. They’ll make you enjoy the day more and make you feel more confident.

5 идеи за супер сутрешна рутина

Сутрините са най-важната част от деня, защото задават цялото настроение и динамиката за часпвете напред. По тази причина и умението да организираш добре времето веднага след събуждането си е ключът към успешен и ползотворен ден.

Затова ви споделям 5 идеи за супер сутрешна рутина, които аз самата се старая да прилагам на практика, защото безотказно подобряват деня ми.

Не се излежавайте

Независимо от това колко е изкушаващо да си полежим още, това не би направило старта на деня по-добър. Накрая ще се чувствате не много по-отпочинали, но пък притиснати от времето или дори закъснели…дори да ви е много сънено, по-добре е да положите усилие и да започнете д си създавате навика да скачате бързо от леглото, а после да ви остават повечето минути за сутрешно кафе.

Погрижете се за кожата си

Каквото и да става - не си лягаме с рогм. Но това е само едното правило, а добрата грижа за кожата включва още доста. В крайна сметка най-важното е да не я пропускате и претупвате дори когато сте забързани. Това е едно от нещата, при които постоянството е важно и носи добри резултати в дългосрочен план, а кой не иска това.

Не забравяйте да хапнете нещо

Толкова хора сме виновни за това, че пропускаме храненето сутрин и с времето все повече се убеждавам, че това е много грешно. Рано или късно това се отразява на целия ви хранителен режим и енергичността ви.така че независимо дали ще хапнете малка закуска или дори само капучино, съветвам ви да дадете на стомаха си поне нещичко. Така ще стартирате организма си правилно за целия ден.

Вдъхновете се

Да започнеш деня в добро настроение доста често помага всички дейности нататък също да потръгнат добре. Затова независимо дали предпочитате да послушате музика, да почетете малко от някоя любима книга или просто да се развихрите с креативно съчетание на аксесоарите си за деня - не забравяйте да дадете такъв малък повод на ума си да се фокусира над красивото.

Изберете си аутфит

Въпреки че не съм съгласна с цитата, че никога не може да си прекалено официално облечен и моето лично мото е повече за това да носим подходящото нещо за подходящия случай, да си изберете готин аутфит е супер за началото на деня. Независимо в какъв стил или естетика, дрехи, които ви карат едновременно да се чувствате и да изглеждате добре със сигурност ще допринесат за добра сутрин. С тях ще ви е по-приятно и ще сте по-уверени.

Карта на мечтите

Чудих се как да започна тази статия, защото всички все се стараем да сме рационални и реалисти, казваме, че не вярваме в съдба, суеверия…големи мечти. Все едно това би ни направило по-мъдри, умни или пък (как изобщо би могло?!) щастливи…

flatlay-beautiful-dreammap-pictures-closeup-flowers-desk

Аз лично винаги съм била повече оптимист и съм подхождала хем с малко вяра, хем и с малко съмнение към всяко ново нещо, което открия. Така беше и с картите на мечтите, за които прочетох преди няколко години. Попаднах на информацията докато търсех повече за любимите си mood boards и ми се стори супер интересна идеята, че като визуализираш мечтите си, на практика им помагаш да се сбъднат. Е, да, стори ми се прекалено хубаво, че да е истина, но пък някак готино ако има шанс да е истина.

И това беше. Информацията остана да си отлежава в главата ми и скоро я позабравих. Докато миналата есен не срещнах Дари, която ми разказа за картата на мечтите и как тя самата е създала комплект за направи си сам карта на мечтите, изцяло на български.


Дари има два продукта - единият е картата на мечтите, за която си говорим сега (за която можете да видите повече тук: https://dflowlab.eu), както и Pop art portrety - едни страхотни почти “вълшебни” портрети, които също си правите сами, защото всеки портрет е специално изработен по заявка и ваша любима снимка, а самите изображения на портрета се появяват едва след като получите и оцветите сами портрета със специалните бои. (вижте повече тук: https://www.popartportrety.eu)


Двете бързо открихме общата тема за мечтите и решителността на всеки да даде най-доброто от себе си и да постигне своите цели. Дари даже ми подари една от своите карти и приключението започна и за мен.

П.С. Не мога да чакам края на статията и ще ви spoil-на като го кажа сега - невероятно е, но картата наистина работи. Психолозите може хиляди пъти да ни казват, че ако сме уверени и положително настроени, шансовете за успех са много по-големи, но докато не се убедим сами все не го вярваме на 100%. Всъщност картата помага да привлечем положителната енергия, която пък помага за сбъдването на мечтите ни, а сред моите Уау! наистина имаше почти невъзможни. Не знам как ви звучи като го четете, но моята глава още не го побира, а съм свидетел колко страхотни неща започнаха да ми се случват. :)

dreammap-envelope-pr-blogger
dreammap-information-flatlay-pr

Какво е картата на мечтите? Общо взето това е една голяма схема, включваща всички аспекти от живота ви, изобразени чрез снимки, които символизират какво точно е успехът за вас във всяка една. Картата си “сглабяте” сами като избирате от голям брой картинки и залепвате на посочените места най-подходящите за вас и вашите цели. Целият процес изисква психически да се настроите за чудесни постижения и да заредите себе си и картата си с много позитивна енергия. После трябва да поставите готовата карта на видно място и ежедневно чрез визуализация и, разбира се, както винаги, усилия, да работите за мечтите си. Магията на картата е в това как насочва късмета във ваша посока и помага мечтите ви да се сбъднат. Тествано и потвърдено лично от мен! ;)

• Последвах препоръката на Дари да направя моята карта в период на промени и ново начало. :) Новата година не ми потръгна много добре и реших, че е време за нови решения и промени след края на януари.

• Избрах си един съботен следобед, даже се случи слънчев и работих на огряно от зимното слънце бюро. С чаша ароматно кафе и любим плейлист, настроението беше готово за планиране, цели и мечти. Отделих си няколко часа, за да мога наистна да се съсредоточа и да направя картата страхотна.

• Първо почетох всичко за картата, за да знам какво точно и как се прави.

• Разгледах цялата карта с 9-те тематични сектора и започнах да мисля какви са целите ми за всяка сфера.

• Изрязах и подредих всички изображения, за да мога да избера най-подходящите за моята карта.

• Започнах от сектор 5 с целите си за здраве, mindfulness и личностно развитие, а после продължих и със следващите сектори.

flatlay-moodboard-images-creative-diy-dreammap
beautiful-pictures-dreammap-flatlay-pictures-diy

• Във всеки сектор поставих няколко големи цели/мечти, както и няколко по-простички за изпълнение и не толкова амбициозни - за баланс.

• Попълних и страницата Усилвател на мечти.

• Избрах видно място, където да поставя картата, защото така ще мога да поглеждам към нея често и да използвам изображенията за вдъхновение и мотивация.

flatlay-beautiful-pictures-dreammap-magazine
dreammap-wall-art-diy-goals

Целият experience беше страхотен, забавен и цветен. Като фен на всички направи си сам проекти, мога да кажа само Йей! Но най-интересното всъщност започна щом картата беше готова, защото първите няколко дни чаках с нетърпение да видя сега пък какво ще стане, а сякаш нищо не се случваше. А после изведнъж започнаха да се случват толкова неща, че чак не можех да повярвам. Потръгна ми дори в сферите, в които съвсем не го очаквах. И така за няколко седмици успях да се чуя и видя със страхотни хора, да взема решения, които съм отлагала и премисляла от ужасно много време, извадих голям късмет да хвана последните налични билети за няколко страхотни събития, направих мащабен ребрандинг на блога си и се върнах на пълни обороти към писането и снимането, които много ме ентусиазират, а освен това планирах и няколко хоби проекта, които са ми много на сърце и ще се радвам да ви ги споделя. Намерих съмишленици за няколко нови идеи и сега с нетърпение чакам да видя какви още чудесни изненади следват.

Картата на мечтите беше много лесна и интересна за създаване, а работи безотказно. А това да видиш мечтите си да се сбъдват е може би най-добрата причина нещо да си заслужава, така че дайте ѝ шанс. Препоръчвам много да опитате и после чакам да разкажете на мен и Дари кои от вашите невероятни мечти вече са реалност. :)

- Никол

Productivity 101: 5 ideas how to be more productive

How to manage your to-do list and be more productive?

It’s March already and it seems like it’s officially time to be feeling accomplished in 2021. And after a tough 2020 and so many things we just couldn’t do, no we have a great opportunity to put some work into finalizing all pending projects and then celebrating all these achievements. I currently have both work and personal to-do lists for the month consisting of about a 100 pretty complex tasks each (everything from purchsing furniture, great amount of additional tasks at work, preparing big scale print orders for my illustration brand etc.) and it’s been so busy ever since the start of the year.

So I found myself using all ideas, resources, advice and books I could in order to do it all succesfully, stay calm and have great results I’ll be proud of. I conducted a couple of experiements with my schedule and habits to discover what works best, I tested some popular tricks and techniques to tell you if they really are useful and I have gathered all facts here to share with you and to help you with your tasks and productivity.

1. limit distractions

It sounds simple but it’s actually not because you might easily get caught up in a complex task with many subtasks and find yourself not knowing where to start or you could jut start procrastinating distracted by emails, social media, a convo with a friend etc. Just DON’T! - don’t let it happen because it would ruin your schedule and today’s the best opportunity to give up on those bad habits. If it’s really hard for you to focus maybe try using the Microsoft Focus plan or the Pomodoro app based on the popular productivity technique or even a handwritten journal where you can enjoy crossing out items off your to-do list. It’s impotant to focus on one task at a time until you finish it or at least make some significant progress on it.

Curiousity can also be a distraction - for example I often find myself interested into new topics or names dropped - of a brand, person, movie etc. I am just very curious and really pile up lots of research ideas in my mind. And I’ve recently found out that researching new things really pumps me up so I decided to make small reseach my go-to first task that would work like a good dopamine booster and motivate me to deal with the other tasks throughout the day. In fact it’s all about finding the best producitvity tricks that work for yourself. Ever wondered what sriracha is or what movies’s got the most Oscars awards ever, now’s your time to research. Take 5 minutes for this then start your focused work time.

2. give yourself rewards

We don’t talk enough about quality breaks and why they are crucial. A 10 minute break can help you accomplish two hours worth of work in about only one hour. Trust me and give it a try to find proof yourself.

We have all read about it and been told mulitple times by friends and family that we should make sure to limit screen time, take breaks, go get some fresh air etc.…but we still seem to forget it sometimes. Please do not forget. They key to productivity is a balanced day, not being too busy and there’s plenty of research on the topic in so many scientific articles.

Make sure to take some spare minutes for a coffee, snack, dancing along to a fave tune, playing an instrument or doing some pushups - whatever you want. It will help you feel better and recharge you for a new set of tasks.

3. write it down

Declutter and get rid of all old to-do lists, notes or any desk mess. Spend a quality half an hour (only half an hour! you shouldn’t turn this into a chance to procrastinate) prioritizing your tasks and make sure you’re left with only one to-do list - it’s a lot easier to progress this way. Writing tasks on sticky notes every day or piling up various to-do lists will not help you in any way. For example I once found myself with so many tasks that my to-do list was literally giant, foldable and consisting of 3 pieces of paper. But it’s okay, we start with task one and go on until everything is done. :)

4. have a dream map

That’s a very useful long-term approach. I recently created my dream map and I should confess that it is a real game changer. It helps you stay focused in the long term and remind yourself what your big goals are so that you stay motivated to do your day-to-day tasks that will bring you closer to success in those areas. The whole process of rethinking your goals, making desicions and re-affirming your belief that all is possible can really help you and give you some positive energy to invest in even the dullest of tasks.

My dream map is from Dari from Dflowlab и Pop art portrety and I’ve shared my whole experience creating it in this article together with some more pictures.

5. just do it

Nike said it well - now just do it.

Start with the smallest and simplest tasks, break down the bigger ones in small ones and just go. You know your priorities, most important and favourite tasks - yes! you do! And if you’re trying to tell me you don’t, you’re just trying to procrastinate again. Just think of a random task you’ve been putting off and really hate - now go do it, just like that, eat the frog first. Then comes the next one, it’s that simple. Usually the hardest thing is to start, that’s the trick - there’s no trick. :)

Thank you for reading, hope my advise will be useful and you’ll really level up your productivity game.

- Nicole

Продуктивност 101: 5 идеи как да бъдете по-продуктивни

Как да се справите с всичко от списъка със задачи и да бъдете по-продуктивни?

Вече е март и официално е време да започнем да мерим как се справяме с 2021-ва досега. След доста тежката минала година и толкова много неща, които просто нямахме възможност да направим, сега имаме шанс да приключим незавършените задачи и да отпразнуваме тези нови постижения. Например аз в момента имам и работен и личен списък със задачи, всеки с около 100-ина задачи в него (всичко от поръчване на мебели, допълнителни задачи от работа, подготовка на принт материали за арт бранда ми и т.н. ) и още от началото на годината е така.

Точно по тази причина започнах да използвам всякакви идеи, съвети, статии и книги по темата за продуктивността и управлението на времето, за да се справя успешно с всичко, да запазя спокойствие и да псотигна добри резултати накрая. Направих си няколко експеримента с дневния график и навиците ми, за да установя какво е наистина полезно и събрах всички факти, за да ви ги споделя и да ви помогнат и вие да сте по-продуктивни.

1. не се разсейвайте

Звучи простично, но всъщност не е, защото лесно може да се оплетете в някоя сложна задача с много подзадачи и да не знаете откъде да започнете или пък да прокрастинирате, разсеяни от мейли, социални мрежи, съобщения от приятели и т.н. Просто НЕ! - не позволявайте да се случи, защото това ще развали целия ви график за деня, а сега е най-добрата ви възможност да се откажете от такива непродуктивни навици. Ако наистина ви е трудно да се съсредоточите, може да опитате с приложение за по-добро фокусиране като Microsoft Focus или Pomodoro, коеото е базирано на популярната техника или дори да използвате обикновен бележник, където да можете да задрасквате с кеф вече свършените задачи. Важно е да успеете да се фокусирате върху една задача докато я завършите или поне докато напреднете значително по нея.

Любопитството също може да ви разсее доста - на мен например ми става любопитно, когато се спомене нова тема или име на бранд, личност, филм или каквото и да е, за което не съм чувала. Така постепенно в главата ми се трупат идеи за рисърч. И наскоро открих, че ми е много приятно да проучвам тези теми и затова реших да използвам това за старт на деня, за да ме зареди с допамин и да ми даде мотивация за всички останали задачи през деня. В крайна сметка най-важното е да откриете кои трикове работят най-добре за вас самите. Ако някога сте се чудили какво е срирача или кой е филмът с най-много спечелени награди Оскар, сега е моментът да проверите. Дайте си 5 минутки, а после започнете фокусираната работа по важните си задачи.

2. дайте си награда

Мисля, че не говорим достатъчно за полезните почивки и защо са толкова важни. Почивка от 10 минути може да ви помогне после да свършите двойно повече работа. Повярвайте ми и опитайте, за да се убедите, че работи.

Всички сме чели и са ни казвали приятели и близки, че трябва да ограничим времето си онлайн, да си даваме почивки и някоя малка разходка на чист въздух.…но все пак понякога забравяме. Не забравяйте, моля ви. Ключът към продуктивността е в това денят ви да е балансиран, а не да сте прекалено заети и претоварени - има и много статии с научни доказателства по темата.

Отделете си свободни минути за кафе, нещо за хапване, да потанцувате на някое любимо парче, дори ако можете, да изсвирите някое любимо парче или пък да направите няколко лицеви - каквото искате. Ще ви помогне да се отпуснете малко и да презаредите с енергия за следващите задачи.

3. напишете

Разчистете старите списъци със задачи, бележки или листчета по бюрото си. Дайте си половин час (но само половин час, за да не намерите шанс да прокрастинирате), за да си приоретизирате задачите и да ги сведете до един единствен списък - така е много по-лесно наистина да свършите нещо. Това да си записвате задачи постояяно на лепящи или хвърчащи листчета няма да ви помогне. Случвало ми се е да имам толкова задачи, че списъкът ми буквално се състоеше от три листа. Но няма проблем, започваме с първата задача и продължаваме нататък. :)

4. направете си карта на мечтите

Това е по-дългосрочен подход, но много полезен. Аз наскоро си направих карта на мечтите и трябва да си призная, че много промени нещата за мен. Помага ви да останете фокусирани и да си припомняте големите си цели, за да запазите мотивация за ежедневните задачи, които ще допринесат за изпълняването на тези големи цели. Целия процес на премисляне на целите, вземане на решения и псъзнаване, че можете да се справите с всичко, всъщност ви зарежда с положителна енергия, достатъчна дори за най-скучните задачи.

Моята карта на мечтите е от Дари от Dflowmaps и Pop art portrety и съм споделила цялата история в този блог пост, заедно с още снимки.

5. просто давай!

Nike са го казали много добре - просто го направи.

Започни с най-лесните неща в списъка си, после разбий по-големите задачи на няколко по-малки и просто ги свърши. Всеки си знае пприоритетите, кое му е най-важно и кое любимо - да! знаете си! И ако опитвате да излезете с номера, че не знаете, значи просто си търсите още един повод да прокрастинирате. Най-лесно е да изберете една задача, която знаете, че отлагате от много време и ви е много неприятна - и сега я свършете, сега веднага. И после преминете към следващата, точно толкова просто е. Обикновено най-трудно е човек да започне, а тайната за успех е, че няма тайна. :)

Благодаря ви, че прочетохте статията, надявам се съветите ми да са ви от полза и наситина да започнете да работите по-продуктивно.

- Никол

Dream (map) big

I’ve been wondering what’s the best way to start this article because we all seem to try to appear as realists and racionalists, we say we don’t believe in destiny or supersticions or…big dreams. And we do it as if it would make us look wiser, smarter or (how could it possibly?!) happier…

flatlay-beautiful-dreammap-pictures-closeup-flowers-desk

Personally, I’ve always approached any new hting on the orizon with a pinch of faith as well as a pinch of doubt. And I did the same when I found out about dream maps a few years ago. I found some information while researching furthe ron my favourite mood boards and it really seemed great to me that visulization could could actualy help your dreams come true. Well, it sounded a bit too good to be true but still kinda cool.

And basically that was it. I soon forgot about what I have read. Until last autumn I met Dari wo told me all about dream maps and how she has created a brand that provides people with a DIY dream map kit to start their journey to makign their dreams come true.


Dari’s products are two - the Dream map we are talking about ( that you can see more about here: https://dflowlab.eu) as well as Pop art portrety - special kind of personalized image portrait that are also DIY as you need to paint the canvas for the “magical” image to appear on it. (see more here: https://www.popartportrety.eu)


We quickly found a topic to discuss - dreams and determination to give your best and achieve your goals. And Dari even gave me one of her amazing dream map kits and my dream map adventure began.

P.S. I can’t wait to tell you and I’ll spoil it by confessing now - it’s kinda unbelievable but the dream map really does work. Psychologists may have said it a thousand times that confidence and positivity improve our chances for success but we don’t quite believe it until we find proof ourselves. In fact the dream map helps you attract positive energy that on the other hand can help our dreams come true and trust me some of my dreams really were almost impossible. I don’’t know what you’re thinking while reading this but all I know is that even I still can’t wrap my head around it although the fact that it’s all happening to me.

dreammap-envelope-pr-blogger
dreammap-information-flatlay-pr

What is a dream map? It’s generally a big plan that includes all areas of your life illustrated by beautiful pictures curated to symbolize what exactly the definition of success in this certiin area is to you. You create your dream map yourself by chosing the pictures to and arrange them for your different goals. The process includes putting lots of faith and positivity in the map. what you need to do once the map is ready is place it at a visible place where you can daily use it to review your goals and visualize your success. The magic of the map attracts good luck and helps you make your dreams come true. Trust me, I tested it myself and it does work indeed! ;)

I followed Dari’s advise to create my map in a period of changes and new beginnings :) the new year did not start very well for me so I decided to reset it with changes and decision in the end of January.

• I chose a sunny Sunday afternoon and worked on the map on my desk under winter sunrays. A cup of coffe and my favourite playlist were there to support me and I was ready for goalsetting. I made sure to give myself a few hours so I can focus and create the map.

I read all information about the map first so that I know what I should do.

• I evaluated all 9 sectors and started brainstorming what my goals would be for each one of them.

I cut out all images and arranged the most suitable for my map accordingly.

• I started with sector number 5 and the topic of health, mindfulness and personal development and then continued working on other sectors.

flatlay-moodboard-images-creative-diy-dreammap
beautiful-pictures-dreammap-flatlay-pictures-diy

• I chose some very big and some smaller and simpler tasks for each sectro - in order to have some balance

• I filled in the Dream accelerator page as well

• I chose a visible place to put the map so I can foten look at it and use it as inspiration and motivation

flatlay-beautiful-pictures-dreammap-magazine
dreammap-wall-art-diy-goals

The whole experience was great for me, very colourful and fun. I’m a big fan of all DIY projects and all I can say is Yay! Anyway the best part started later actually because once the map was ready I found myself waiting for new things to start happening but it seemed like nothing was happening. And that was when suddenly so many things started happening that I just couldn’t believe it. Everything improved even in areas where I though it was not really possible. So for a couple of weeks I managed to meet and talk to some incredible people. to amke some long postponed big decisions, I luckily managed to find tickets for upcoming events I really liked that seemed sold out, I also made a complete rebranding of my blog and got back to writing and photoshoots which I totally adore, as well as I made some special hobby projects I would love to share soon. I found collaborators for some amazing new ideas and now I also can’t wait to see the great upcoming surprises.

The dream map was very easy and nice to work on while it’s so powerful. Having a chance to see your dreams become true surely is a great reason to give something a try so I dare you to do it. And if you follow my recommendation make sure to tell me and Dari all about your dreams coming true. :)

- Nicole

Хелоуин настроение

HBJP8913.jpg
halloween-cozy-bedroom-bed-decorations-books-arockchicklife
halloween-decor-inspo-decoration-interior-design-arockchicklife

Както интернетът вече отбеляза - 2020-та вече се прояви като доста страшна година, буквално. Но най-сетне дойде моментът за малко предвидени и всъщност желани ужаси, Хелоуин! Много обичам Хелоуин и винаги се вълнувам като дойде октомври. Та така - стигнахме до най-странния страшен и доста неловък Хелоуин, който сме имали, благодаря ти отново, 2020-та!) и искам да споделя няколко идеи и това как се опитах да направя възможно най-хубава лимонада от лимоните на тазгодишния Хелоуин.

halloween-witch-hat-decor-arockchicklife
halloween-flatlay-valfre-planner-october-witch-arockchicklife
halloween-flatlay-valfre-planner-october-witch-hat-arockchicklife

Костюми и купони

Тази година идеята на Хелоуинско парти като цяло беше малко съсипана, защото сме във втора вълна на карантина, почти всички събития са отменени и всички се тревожим за здравето си. Но! това не означава, че цялото забавление е отменено! И не трябва да е, защото винаги съм обичала цитата “само на скучните хора им е скучно” и се постарах да открия начин да декорирам, да се маскирам, да празнувам, да сотвя нещо “страховито” и да не пропусна забавлението на любимия ден. О, да, и си носих вещерската шапка кажи-речи цяла седмица :D Ето няколко от любимите ми костюми, два от тази година и най-най-любимият ми направен от мен костюм на Харли Куин отпреди няколко години.

halloween-costume-scarecrow-arockchicklife
halloween-costume-witch-hat-arockchicklife
halloween-costume-harley-quinn-margot-robbie-cosplay-suicide-squad-arockchicklife

Декорацията

Независимо кой какво казва, според мен декорацията е е дин от най-добрите начини да си създадеш празнично настроение и уютна атмосфера за създаване на хубави спомени. И понеже Хелоуин ни дава много опции, аз се гмурнах и в пазаруването по магазини, и в работата по разни направи сисам идеи. Всъщност нямах много време за пазаруване, а и маскираното разхождане из претъпкани магазии не ми изглеждаше като много добра идея, но все пак понапазарувах в Jumbo и Pepco.

halloween-cozy-pumpkin-mug-decor-stationery-arockchicklife
halloween-llegsfordays-cozy-pumpkin-mug-decor-stationery-arockchicklife
halloween-decorations-cozy-pumpkin-mug-stationery-arockchicklife

Inktober

Като художник винаги много съм харесвала артистичната инициатива Inktober, която предизвиква всеки да нарисува и сподели мастилени рисунки през целия месец. Включвала съм се с няколко рисунки през годините и винаги ми е много приятно да се вдъхновя и да нарисувам нещо интересно, но също и да видя какво споделят другите художници. Това е една страхотна инициатива в социалните мрежи, която ми е наистина любима. Ето и някои от моите inktober рисунки, някои са само скици, някои са завършени илюстрации, но всички са ми любими и ми харесва как се получи крайния резултат.

inktober-art-nartmosphere-drawing-halloween-spooky-arockchicklife
inktober-art-nartmosphere-witch-pumpkin-drawing-halloween-spooky-arockchicklife

Надявам се и вашият Хелоуин да е бил СТРАХотен!

- Никол