Карта на мечтите

Чудих се как да започна тази статия, защото всички все се стараем да сме рационални и реалисти, казваме, че не вярваме в съдба, суеверия…големи мечти. Все едно това би ни направило по-мъдри, умни или пък (как изобщо би могло?!) щастливи…

flatlay-beautiful-dreammap-pictures-closeup-flowers-desk

Аз лично винаги съм била повече оптимист и съм подхождала хем с малко вяра, хем и с малко съмнение към всяко ново нещо, което открия. Така беше и с картите на мечтите, за които прочетох преди няколко години. Попаднах на информацията докато търсех повече за любимите си mood boards и ми се стори супер интересна идеята, че като визуализираш мечтите си, на практика им помагаш да се сбъднат. Е, да, стори ми се прекалено хубаво, че да е истина, но пък някак готино ако има шанс да е истина.

И това беше. Информацията остана да си отлежава в главата ми и скоро я позабравих. Докато миналата есен не срещнах Дари, която ми разказа за картата на мечтите и как тя самата е създала комплект за направи си сам карта на мечтите, изцяло на български.


Дари има два продукта - единият е картата на мечтите, за която си говорим сега (за която можете да видите повече тук: https://dflowlab.eu), както и Pop art portrety - едни страхотни почти “вълшебни” портрети, които също си правите сами, защото всеки портрет е специално изработен по заявка и ваша любима снимка, а самите изображения на портрета се появяват едва след като получите и оцветите сами портрета със специалните бои. (вижте повече тук: https://www.popartportrety.eu)


Двете бързо открихме общата тема за мечтите и решителността на всеки да даде най-доброто от себе си и да постигне своите цели. Дари даже ми подари една от своите карти и приключението започна и за мен.

П.С. Не мога да чакам края на статията и ще ви spoil-на като го кажа сега - невероятно е, но картата наистина работи. Психолозите може хиляди пъти да ни казват, че ако сме уверени и положително настроени, шансовете за успех са много по-големи, но докато не се убедим сами все не го вярваме на 100%. Всъщност картата помага да привлечем положителната енергия, която пък помага за сбъдването на мечтите ни, а сред моите Уау! наистина имаше почти невъзможни. Не знам как ви звучи като го четете, но моята глава още не го побира, а съм свидетел колко страхотни неща започнаха да ми се случват. :)

dreammap-envelope-pr-blogger
dreammap-information-flatlay-pr

Какво е картата на мечтите? Общо взето това е една голяма схема, включваща всички аспекти от живота ви, изобразени чрез снимки, които символизират какво точно е успехът за вас във всяка една. Картата си “сглабяте” сами като избирате от голям брой картинки и залепвате на посочените места най-подходящите за вас и вашите цели. Целият процес изисква психически да се настроите за чудесни постижения и да заредите себе си и картата си с много позитивна енергия. После трябва да поставите готовата карта на видно място и ежедневно чрез визуализация и, разбира се, както винаги, усилия, да работите за мечтите си. Магията на картата е в това как насочва късмета във ваша посока и помага мечтите ви да се сбъднат. Тествано и потвърдено лично от мен! ;)

• Последвах препоръката на Дари да направя моята карта в период на промени и ново начало. :) Новата година не ми потръгна много добре и реших, че е време за нови решения и промени след края на януари.

• Избрах си един съботен следобед, даже се случи слънчев и работих на огряно от зимното слънце бюро. С чаша ароматно кафе и любим плейлист, настроението беше готово за планиране, цели и мечти. Отделих си няколко часа, за да мога наистна да се съсредоточа и да направя картата страхотна.

• Първо почетох всичко за картата, за да знам какво точно и как се прави.

• Разгледах цялата карта с 9-те тематични сектора и започнах да мисля какви са целите ми за всяка сфера.

• Изрязах и подредих всички изображения, за да мога да избера най-подходящите за моята карта.

• Започнах от сектор 5 с целите си за здраве, mindfulness и личностно развитие, а после продължих и със следващите сектори.

flatlay-moodboard-images-creative-diy-dreammap
beautiful-pictures-dreammap-flatlay-pictures-diy

• Във всеки сектор поставих няколко големи цели/мечти, както и няколко по-простички за изпълнение и не толкова амбициозни - за баланс.

• Попълних и страницата Усилвател на мечти.

• Избрах видно място, където да поставя картата, защото така ще мога да поглеждам към нея често и да използвам изображенията за вдъхновение и мотивация.

flatlay-beautiful-pictures-dreammap-magazine
dreammap-wall-art-diy-goals

Целият experience беше страхотен, забавен и цветен. Като фен на всички направи си сам проекти, мога да кажа само Йей! Но най-интересното всъщност започна щом картата беше готова, защото първите няколко дни чаках с нетърпение да видя сега пък какво ще стане, а сякаш нищо не се случваше. А после изведнъж започнаха да се случват толкова неща, че чак не можех да повярвам. Потръгна ми дори в сферите, в които съвсем не го очаквах. И така за няколко седмици успях да се чуя и видя със страхотни хора, да взема решения, които съм отлагала и премисляла от ужасно много време, извадих голям късмет да хвана последните налични билети за няколко страхотни събития, направих мащабен ребрандинг на блога си и се върнах на пълни обороти към писането и снимането, които много ме ентусиазират, а освен това планирах и няколко хоби проекта, които са ми много на сърце и ще се радвам да ви ги споделя. Намерих съмишленици за няколко нови идеи и сега с нетърпение чакам да видя какви още чудесни изненади следват.

Картата на мечтите беше много лесна и интересна за създаване, а работи безотказно. А това да видиш мечтите си да се сбъдват е може би най-добрата причина нещо да си заслужава, така че дайте ѝ шанс. Препоръчвам много да опитате и после чакам да разкажете на мен и Дари кои от вашите невероятни мечти вече са реалност. :)

- Никол