Коледен гифт гайд за подаръци

Купуването на коледни подаръци понякога може да си е голямо приключение - дни чудене какво, за кого, защо и как да вземем. Най-често ни е по-лесно да изберем подаръците за най-близките си хора, защото ги познаваме много добре и можем да ги изненадаме с нещо любимо или имаме късмета да са намекнали леко какво им е интересно и нужно в момента. ❤️
Става малко по-сложно, обаче, когато трябва да изберем подаръци за близки и приятели извън най-най-близкия си кръг, защото понякога е трудно да сме сигурни на каква вълна точно са в момента и какво ще им хареса.


За тези ситуации ви подготвих малък failproof gift guide с общо взето вечно актуални идеи за подарък, с които няма как да се издъните при избора си. Важно е да подходим хитро и да се придържаме към интересите на човека, за които сме напълно сигурни, за да знаем, че сме нацелили правилната тематика на подаръка. После вече имате свобода и шанс да проявите креативност при избора на самия подарък, когато откриете няколко неща, които са подходящи и трябва да изберете измежду тях. Затова и можете да използвате този гайд колкото ви е нужно пъти без да рискувате да подарявате все eдно и също. ;)

хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
хари-потър-фантастични-животни-и-къде-да-ги-намерим-книга
харли-кин-жокер-жокера-батман-комикс-мърч-фендом-подарък
харли-кин-жокер-жокера-батман-комикс-мърч-фендом-подарък

Фендом подарък

Полезна информация номер едно при избора на подарък - дали човекът е голям голям фен на нещо. Знаем ли, че е в даден фендом, тогава всичко с тази тематика много ще го зарадва и буквално можем да ударим джакпота с избора си на подарък. Хари Потър, Властелина на пръстените, Междузвездни войни, конкретен комикс герой като Батман или Спайдермен - и имате огромен избор от мърч, за да откриете подаръка мечта.

Моите примери са с предложения за Хари Потър с книгата Fantastic Beasts and where to find them и едни сладурски мърч чорапи, а към тях съм включила обикновено колие, но би било още по-яко ако изберете колие със златен снич или герба на някой от домовете. Втората ми идея е за моята любимка Харли с Funko POP! ключодържатели, един, който самата аз получих като подарък и друг, който търсих ли търсих сама, защото много бях харесала дизайна. За съжаление мърча на Харли се намира малко трудно, въпреки хайпа след Suicide squad и Birds of prey, често има малко бройки и те се изкупуват скорострелно, затова за подобни герои ви предлагам по-скоро да търсите продукти онлайн.

валфре-valfre-илюстратор-подарък
валфре-valfre-илюстратор-подарък

Любим бранд

Това също е голям жокер, защото когато човек ви препоръча или сподели, че харесва даден бранд, със сигурност ще се зарадва да го получи като подарък. Ако сте пазарували заедно или сте имали късмета точно този човек да ви разкаже за любима покупка - нещо, на което много се радва и харесва, ето как можете да му направите подарък, който ще го зарадва също толкова.
Аз например миналата година цел месец чаках заветната си поръчка от любимия ми бранд Valfre да пристигне и това си остава една от най-любимите ми покупки.

Брандът е на илюстраторка, която сама създава дизайна на всичките си продукти и те винаги са екстравагантни, уникални и украсени с нейните характерни герои и стил. Любимите брандове на всеки могат да са много много различни, като започнем от любим певец/група, дизайнер, художник или известен голям бранд.

school-of-life-wreck-this-journal-подарък
school-of-life-wreck-this-journal-подарък

Игра или предизвикателство

Тук се включват и всички настолни игри, интересни колоди карти, игри с предизвикателства за вечери с приятели. Дала съм идея с любимото ми арт предизвикателство Wreck this journal на Keri Smith и игри на един любим на мен и доста приятели английски бранд The school of life, който популяризира психологията за масова аудитория и предлага супер книги и игри с тематика за опознаване на себе си и хората наоколо. Те са интересни са за човек, който харесва тази сфера и има интереси в нея. Иначе бих препоръчала да заложите на класики като Монополи или Dixit, а ако искате да сте малко по-екстравагантни да изберете игра колаборация с някакъв фендом като F.r.i.e.n.d.s. например.

арт-принт-подарък-ръчно-направени-бижута
арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута
арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута

Арт подарък

За арт феновете може да е много лесно или много трудно да изберем подарък. Затова предлагам да се доверите на любими техни художници и брандове, за да нацелите добре вкуса им. Една разходка на арт базар с някого веднага ще ви даде много жокери и вече няма да се чудите какво би се харесало на вкуса му.
В моите предложения за подарък съм включила все български брандове, които много много харесвам. Включих арт принт на любимата ми илюстраторка Missmetoday, ръчно изработени обеци и пръстени с дизайн на цветя на By Larissa, обеци с дизайн диня от Mihha и стикери на Адриана Янкова.

Винаги, разбира се, имате опцията да вземете на човека някакви арт материали, но е доста трудно ако не знаете точно с какво работи и сами ще прецените дали можете да се класирате за подобна изненада. Ако използва много даден бранд, както Moleskine или маркерите Copic например, имате поле за изява.

арт-принт-стикери-подарък-ръчно-направени-бижута

Спасителен вариант е да вземете ваучер за арт магазин или уебсайт, където човекът сам да си избере продукти. Малко по неличен подход е, но всъщност може да е много добър и подаръкът ви да бъде наистина много оценен.

Аз лично съм получавала ваучери, които супер много са ме зарадвали и съм успяла да си взема неща, които мното харесвам и са ми много полезни.



Надявам се, че съветите и идеите ще са ви полезни. И още повече се надявам, че с тях ще успеем да зарадваме някого със супер добре подбран подарък. Весели празници!

- Никол