Webit фестивал 2019

За начало, основното: Webit е международно признат формат и важно бизнес събитие, което събира експерти от целия свят около темата за последните иновации в дигиталната сфера, както и технологични решения. Това събитие дава на всички присъстващи шанса да се включат в динамична програма от изключителни презентации, уъркшопи и най-различни тематични и нетуъркинг мини ивенти. Стартъпи и предприемачи имат възможност да представят своя бизнес на потенциални партньори и инвеститори, а освен това - и да участват в конкурс за огромна награда. 

Webit е чудесен начин за информиране относно най-новото в дигиталната сферата и технологическото развитие, както и шанс да видиш и чуеш на живо речи на едни от най-известните презентатори и представители на бизнеса в световен мащаб. 

А тази година за пръв път и аз имах възможност да посетя събитието. Изкарах си повече от чудесно, научих много и видях впечатляващи професионалисти да споделят дългогодишния си опит. Видях също: летящ човек, електричество, произведено от растения, робот с изкуствен интелект и още много. Ето - затова много се радвам, че съм в дигиталната и иновативна сфера на бизнеса.

По-долу можете да видите снимки от фестивала:

Грандиозното откриване на събитието беше заснето от огромен брой от посетителите и дори предавано на живо чрез live излъчвания.

Част от презентациите в Зала 1 през 2-та дни на събитието.

Част от презентациите на Digital Entertainment and Media summit с участието на страхотни професионалисти, които дадоха много съвети за отлично постигане на целите в дигиталната комуникация. Дори видяхме актьорът Владимир Карамазов, който ни разказа за неговото включване в света на дигиталния маркетинг.

Победителят, който грабна голямата награда, тази година е WeFarm, една много впечатляваща и креативно замислена дигитална мрежа за фермери, която помага за разрешаването на реални проблеми и осигурява по-добър работен процес за фермери от различни краища на света. Компанията е българска и това прави победата още по-страхотна!

webit_festival_2019_digital_agenda_ticket
webit_festival_europe_2019_digital_technologies

Искам да ви споделя и малко практически полезна информация и затова ще ви дам няколко съвета, които ще са ви от полза ако решите и вие да посетите събитието в бъдеще - Webit Съвети & Трикове:

КАРТА

Принтирайте, направете скрийншот, ако трябва - нарисувайте си я на салфетка, но не пропускайте да сте добре информирани за различните локации. Програмата в повечето от тях е много натоварена и почти няма време за почивки, а презентациите текат едновременно. Това означава, че за да присъствате на всичко , което ви е интересно - може да се наложи да потичате малко, затова нека поне имате точна представа накъде трябва да отидете. 

ПОДГОТВЕТЕ СЕ

Или "напишете си домашното - по същата логика е добре да прегледате аджендата предварително и да научите малко повече за стартъпите, чиито щандове ще видите като част от изложението на фестивала, както и за презентаторите на събитието. Така ще решите за какво искте да отделите време, за да си организирате цялата програма според това. 

ХВАНЕТЕ МОМЕНТА

С този натоварен график, ако имате дори и малко FOMO, ще имате малко време за срещи и разговори с различни хора на фестивала. А това не е никак хубаво! Едно от най-страхотните неща на събитието са всъщност страхотните посетители така че се постарайте да ви остане време за нетуъркинг и разговори с познати, които срещнете наоколо. Аз например се видят с доста хора в залите точно по време на презентациите, после си изгубихме в тълпата и т.н., та сега текат уговорки да се видим на кафе, защото знаем, че всеки от нас работи по много проекти и имаме доста да си разкажем. 

Надявам се статията да ви е харесала! Следващата година Webit ще се проведе във Валенсия, Испания, така че ще очаквам да се видим там :)

- Никол