МИСЛИ

Идеи за коледен подарък в последния момент - за него, за нея, за приятели/семейство

Здравейте, готови ли сте за празниците? Украсено ли е навсякъде с празнични светлини? Цялата къща мирише ли на канела? Започнахте ли маратона с филма “Сам вкъщи
? :D

FullSizeRender.jpg

1. Мечтите се сбъдват

...особено ако малко им помогнеш. Това са категорията с най-любимите за мен идеи за подаръци, защото винаги са уникални, лесно ти хрумват, а в същото време почти няма шанс да сбъркаш нещо. Перфектни, казвам ви. Но са подходящи само в случай, че даденият получател на подаръка е избрал да ви сподели нещо, за което си мечтае, дори мъничко. Работата е там, че 100% имате поне един близък човек/роднина, който отдавна си мечтае например да посети Франция, или да си вземе куче или да се гмурка и т.н. Този човек ви е сподели мечтата си, но така и не е успял да намери време, да събере кураж или пари и да сбъдне тази своя мечта. И сега е ваш ред да го направите. И със сигурност ще накарате подаръко-получателят да се почувства много щастлив и развълнуват, а и ще се превърнете в част от един много хубав спомен в живота му.

 

2. Билет за нещо

Едно от нещата ,за които най-трудно се навиваме да отделим от бюджета си, всъщност са изживяванията. Да, те са страхотни и запомнящи с, но понеже не са материални и не можем да ги докоснем, се чувстваме малко сякаш даваме пари на вятъра. Затовааа това, което ви предлагам, е да подарите билет. Може да бъде болет за каквото и да е - независимо дали е за самолет, за посещение на спа хотел, концерт или увеселителен парк - всички тези идеи са много готини.

FullSizeRender.jpg

3. Домашно направеното е най-добре направено

Тази идея е подходяща ако имате някакъв талант, но идеята е наситина свежа. Може би рисувате добре, или правите колажи, пеете или нещо друго. Тогава положете малко усилия и създайте сами персонален ръчно изработен подарък - нарисувайте картичка (както, например, правя аз тази година - реших да добавя по една картичка към всекиподарък) или картина, или напишете на някого песен. Може да звучи простично, но често именно тези са най-ценните за нас подаръци, защото са много лични и показват, че сме важни за човека, който ги подарява. в крайна сметка, Коледа е, за да радваме на хората около нас, а не просто да купуваме разни неща.

4. Лакомства & giftcards

Знам, че може би звучи малко смешно, но съм изпробвала този подхоя вече няколко пъти и винаги действаше безотказно. зНаете, че за някои хора сякаш нито един подарък не е подходящ, не обичат изненадите и никога не сте сигурни дали наистина ахресват това, което им подарявате. Тогава какво да им подарите? Как да ги зарадвате? За щастие, едно универсално нещо, на което всички се наслаждаваме по време на празниците е хубавата храна. Затова моята идея за подарък с гарантиран успех е именно да им вземете подаръчна карта giftcard с дадена сума пари, и да я комбинирате с различни готини лакомства. Една такава карта е деликатен начин да кажете на някого едновременно “Не знам какво да ти подаря” и “Искам от мен да получиш нещо, което много ти харесва”. Освен това мисля, че най-добарака комбинация би се получила като добавите някакви сладки лакомства, или разбира се, веган сладки лакомства. Винаги знаете какво обичат да ядат близките ви хора и ще бъде лесно да подбберете подходящи бранодве и храни. Да допълня, че можете да се спрете на някакъв скъп ботиков шоколад ако искате да добавите малко шик на подаръка си.

Благодаря ви, че прочетохте статията и се надявам, че ви е била полезна в голямо избиране на подаръци!

Весели празници! <3

- Никол

Да си поговорим защо подкрепата между момичета е важна.

Няколко думи от мен за положителните промени в обществото. ♀ ♡

Не знам дали знаете, но в момента пишем история. Живеем във време, в което имаме наблюдаваме невиждана досега вълна на подкрепа, в която жените се подкрепят помежду си. Което е СТРАХОТНО и се чувствам голяма късметлийка, че имам шанса да го видя. И което е още по-хубаво - и аз да взема участие. Защото ДААА, сестро, ти си страхотна, готина, имаш таланти и възможности, можеш да се справиш, ти си силна, красива и интелигентна!

Откакто свят светува сме се нагледали и сме преживяли сто пъти класическото - жени се държат ужасно с жени. Навсякъде: във филмите, в музиката, в училище, в работата, в живота като цяло, навсякъде - просто ужасно. 

Откакто свят светува сме се нагледали и сме преживяли сто пъти класическото - жени се държат ужасно с жени. Навсякъде: във филмите, в музиката, в училище, в работата, в живота като цяло, навсякъде - просто ужасно. 

sophia loren jayne mansfield mean side eye hollywood classic
hannah montana quote mean miley cyrus selena gomez
mean girls regina quote movie
the princess diaries mean quote movie
taylor swift quote girls empowerment support

Но защо по дяволите? Защо сме избрали да демонстрираме това? Да постъпваме така? Защо като общество изобщо сме създали тази "мода"? При положение, че очевидно е ужасна. Това е просто голямо недоразумение и отклонение от доброто и смислено съществуване. добре, е най-накрая намерихме начин да се отървем. И то чрез честно приятелство и подкрепа!

heidi klum girl pwer quote
nicole kidman women power golden globes award awards quote speech

Така че те предизвиквам: обади се, извикай, прошепни, прати в съобщение нещо позитивно за някоя друга жена! Сега! 3,2,1.. прогрес! <3

 

- Никол

Защo трябва да спрем да сме постоянно "заети" ♥

Какво е това? Изгрев, който изпускаш докато си прекалено зает/а да се приготвяш за работа, да си ядеш закуската, да си разглеждаш фийда в социалните мрежи.

Какво е това? Може да бъде всяко нещо. Това едно нещо, което съжаляваш, че изпусна. Хайде, сещаш се поне за едно веднага.

Помисли за всички неща, който пропускаш, защото си прекалено зает/а да правиш нещо друго, което обаче е често пъти почти безсмислено. Всички сме се подредили като в онзи цитат от Боен клуб: "Заети сме да купуваме неща, които не са ни нужни, с пари, които нямаме, за да впечатлим хора, които не харесваме."

Започнали сме да говорим за това да си зает и претоварен сякаш е нещо хубаво. Започнали сме да се хвалим с това, че нямаме достатъчно време за нещо. И най-лошото е, че се гордеем с това. Така се чувстваме важни, чувстваме се необходими тук и там, чувстваме живота си пълен с различни неща. И в същото време искрено съжаляваме, че пропускаме партита, не се чуваме с приятелите си толкова често, колкото ни се иска, и нямаме достатъчно време за себе си.

Аз, ти, всички. И аз лично много се радвам, че най-накрая, реших да го поправя.

Защо по дяволите го правим? Защото ние го правим. От нас зависи. Ако има някой, който може да промени нещата, пак сме ние. Спри да си пренапълваш списъка със задачи, кажи на приятелите си, че ти липсват, излез да се видите, веднага, пропусни някое задължение и вместо това иде на разходка, остави си телефона вкъщи, стани по-рано и си изпий сутрешното кафе докато гледаш изгрева, разходи се бос/а в парка, изгледай някой ретро филм. ♥

- Никол

Среднощни признания на една тайна рок звезда ★

Среднощни признания на една тайна рок звезда, ами не толкова тайна вече о ч е в и д н о. :D :)

"Планирах го отдавна. Чаках този момент толкова много време. Исках да ти покажа най-голямата си страст, това, което ме води напред, това, което ме кара да се губя и пак да се намирам. Но така и не знаех какво е. И все още не знам какво точно ме води напред, но то все още е там и продължава да ме направлява. Така че отивам накъдето ме заведе."

Пиша песни от 9 години. Разказвам истории за живота, чувствата, вдъхновенията и чудестийте. И откривам повече от себе си с всяка песен, ставам все по-открита, все повече себе си, по-щастлива и по-искрена. Но рядко казвах това на някого. Рядко пеех на някого песните си. А всъщност целият смисъл беше в споделянето, винаги беше в това да изразя себе си и да споделя песните си с другите, които чувстват и мислят същото, или напълно противоположното. Затова мисля, че е време да го направя по правилния начин, не само защото ми е приятно и искам да продължа да се занимавам с това, но и да е по правилния начин. Ето, сега знаеш тайната ми. Приятно ми е да се запознаем, това съм аз.

Един мъдър човек някога е казал "Не знам накъде отивам от тук, но обещавам, че няма да бъде скучно. - David Bowie.

blonde girl guitar music musician fashion style ootd outfit outfits jewelry leather lace alternative sing singer song songwriter songwriting
guitar music lyrics song songs songwriting songwriter acoustic sheet notes
rock n roll rockstar metal leather lace badass alternative ootd flatlay flatlays outfit outfits fashion style girl

P.S. Днес, на 10.01.18. стават две години без този удивителен артист и огромно вдъхновение за мен. RIP Bowie, благодаря за всичко.

david bowie quote quotes boring lyrics song songs songwriting songwriter printed word words

Благодаря и на теб, че се включи в историята ми като прочете тази статия. Ще се видим нататък по пътешествието ми. Keep rockin'! :)

- Никол

5 идеи за коледен подарък за нея в последния момент

Коледа е вече почти тук! Тук е и напрежението, че трябва да купиш най-хубавите подаръци за близките си хора. Защото, когато става дума за жените в живота ти, това си е направо задължително. Но какво ако си прекалено зает/а или просто не успееш да намериш подходящия подарък? Тази статия е точно за теб и всички други отчаяно търсещи хубав коледен подарък в последната минута, ето няколко идеи, които ще ви спасят кожата. Обещавам, че дамите ще си харесат подаръците тази година. :)

#1 Парфюм

Винаги е добра идея да заложиш на големи марки и известни парфюми. Ако знаеш кои марки харесва човекът или какви аромати, ще ти бъде по-лесно. Ако не знаеш, винаги може да вземеш нещо ново или да попиташ в магазина за съвет.

Versace, Cerruti, Bulgari, Betty Barclay, Lanvin

Versace, Cerruti, Bulgari, Betty Barclay, Lanvin

#2 Бижу

Бижутата са винаги стилен подарък и е почти невъзможно да сбъркаш с тях. Най-хубаво е да вземеш комплект, защото така ще подариш едно перфектно допълнение към всеки тоалет.

Swarovski

Swarovski

#3 Дрехи

Знаеш какви цветове носи тя постоянно, така че изборът е сравнително лесен. От друга страна можеш да й вземеш коледен пуловер и ще бъде сладко и мило. 

H&amp;M, Shein

H&M, Shein

#4 Гримове

Защо не й вземеш няколко червила или лак за нокти в различни цветове. Или още по-добре - потърси цял комплект, защото цената ще бъде по-изгодна.

Golden rose

Golden rose

#5 Сладко

Няма нужда да казвам, че шоколадът прави всичко по-хубаво. Е защо тогава да не го добавиш към подаръка си?

Lindt, Ferrero Raffaello

Lindt, Ferrero Raffaello

 

други трикове:

Добави роза

Независимо дали става дума за една роза или цял букет, винаги е хубаво да купиш цветя на дама.

last minute gift gifts for her idea ideas present holiday holidays shop shopping rose roses red rose flower flowers

Опакаовай добре и добави панделка

Последния завършек на хубавия подаръй е опаковката. Ако не те бива много, по-добре попитай персонала дали се предлага такава услуга или отиди в магазин/щанд за опаковане.

last minute gift gifts for her idea ideas present holiday holidays shop shopping wrapping bow

Надявам се да съм успяла да ви помогна в избора на хубав подарък. Благодаря ви, че прочетохте

статията и ви пожелавам прекрасни празници с любимите ви хора!

 

- Никол

23 НЕЩА, КОИТО НАУЧИХ ПРЕДИ НА НАВЪРША 23

birthday present presents gift gifts bday girl blog blogger balloon balloons 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday girl blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthdayfashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday girl balloon balloons blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents balloon balloons bday girl blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday blog blogger  23rd birthday fashion style clothes

Здравейте! Наскоро празнувах 23-тия си рожден ден и отделих време да помисля върху последните години. Падам си малко мислител като човек и доста помислих за това как съм се променила през годините и докъде съм стигнала досега в преследването на мечтите си и наслаждаването на нещата от живота и това просто да бъдеш себе си.

И стигнах до 23те неща, които съм научила досега. Надявам се да са ви интересни за четене и да успеят да ви вдъхновят или научат на нещо. Приятно четене!

 

#1 Усмихвай се. Винаги. Една усмивка оправя почти всичко, не знам как, но успява.

#2 Този цитат от Dr. Seuss — 'Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.', който в превод означава "Днес ти си ти. Това е по-вярно от всичко вярно. Няма никой друг, който да е повече теб от самия теб." е толкова тоолкова верен.

#3 Когато и да се почувствате нещастни или объркани, просто погледнете това. Това, е щастието: http://imgur.com/gallery/I1TBl29

#4 "It is not happy people who are thankful. It is thankful people who are happy." - Не става дума за това, че щастливите хора са благодарни, за това, което имат. По-важното е, че благодарните хора, които умеят да ценят всичко, което имат, те със сигурност са щастливи.

#5 Да бъдем мили и добри към някого е най-хубавото нещо, което можем да направим. Затова и трябва да го правим по-често!

#6 Животът е прекалено кратък, за да не правите каквото искате и да не преследвате мечтите си. Всяка изгубена минута е пропуснат шанс да бъдете по-щастливи.

#7 Най-хубавите моменти от живота ви вероятно няма да ги имате на снимки, защото ще сте твърде заети да се забавлявате и ще забравите да снимате. Да, дори и днес със смартфоните, пак е вярно.

#8 Ако имаш късмета да намериш истинско приятелство, цени този човек/тези хора, те са най-големия ти късмет.

#9 Колкото по-бързо спре да ти пука за това да угодиш на хората, толкова по-добре.

#10 Смях и прегръдка могат да оправят всичко и веднага да ти помогнат да се почувстваш по-добре.

#11 Никога ама НИКОГА не сме твърде големи за детски филми, да подскачаме от радост, когато нещо хубаво се случи и да говорим разпалено дори за най-малкото нещо, което ни вълнува.

#12 Не е нужно да си перфектен, за да бъдеш щастлив. Само погледни всички хора, които обичаш, и това как недостатъците им изобщо нямат значение за теб.

#13 Няма нищо лошо ако в главата ти всичко е "99% цитати, реплики от филми и текстове на песни" :D Вероятно си много интересен и забавен човек.

#14 Нещата не винаги са каквито очакваме да бъдат. Затова тази статия има само 14 точки, въпреки че в заглавието пише 23. Животът често ни изненадва и трябва винаги да очакваме неочакваното. И да се надяваме изненадата да е приятна.

И така, благодаря ви много, че прочетохте дотук. :) Надявам се всеки да е открил по нещо, което харесва и ще запомни. А сега е ваш ред да ми споделите своите любими вдъхновяващи  цитати в коментарите. :)

 

- Никол

ИГРАЛЕН ФИЛМ "КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА" 2017 Г.

Гледах филма миналата седмица и направо нямах търпение да споделя впечатленията си. Обичам анимацията на Disney откакто бях на 4 и за мен беше голяма новина, когато разбрах, че ще се прави и игрален филм. И сега щом той излезе по кината, бях от първите на опашката пред киното :D и бях много любопитна. Въоръжена с любимият начос със сирене, бях готова да гледам. И разбира се, се постарах да документирам цялото изживяване за блога. Добавих тук (по-горе) и трейлъра за тези които не са го гледали или просто им е приятно да го гледат отново и отново (както е с мен) :)

Copy of unnamed-file.jpg
Copy of 1.jpg
Copy of bnal0562-copy.jpg

Впечатленията ми:

За начало, много харесах филма. Ефектите, синематографията и това как почти всички сцени са идентични с тези в анимационната версия от 1991г. Прекрасно!

Второ, но не и по-важност, балната зала наистина е всичко, за което човек може да мечтае, та даже и повече хаха. <3

И трето, трябва да кажа, че все пак нещо ми липсваше и това бяха зъбите/бивни на звяра от анимационния филм, защото според мен те са част от образа му. В игралния филм те изглеждат малко различно, но не е голяма работа. Филмът беше страхотен и бих го гледала още хиляда пъти, както съм гледала анимацията като малка.

А вие гледахте ли филма? Ще се радвам да чуя мнението ви, така че пишете ми в коментарите по-долу. :)

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

- Никол