Instagram навлиза в онлайн търговията с нова опция за "Покупка"

Социалната мрежа току що пусна нов ъпдейт, който дава възможност за покупка директно във фийда с публикации. Ако досега пазаруването в Instagram беше възможно саме чрез препращане на потребителите чрез линкове от профила на бранда към уебсайт, то сега осъществяването на покупка е буквално на един клик разстояние за всеки потенциален клиент.

След като подобриха и оптимизираха възможностите за таргетиране на аудитория значително, от платформата си поставиха нова амбициозна цел – да направят голяма стъпка в посока фасилитиране и подпомагане развитието на пазаруване в приложението. Последното обновление дава възможност на потребители да купят продукт/и само за няколко секунди и напълно се вписва в стратегическия подход за брандирано рекламно съдържание и възможностите за продуктово позициониране и представяне, имплементирани с предходни ъпдейти. Това обновление е също и обвързано с обявената от Facebook - компанията, собственик на приложението, че основата и акцентът на развитието на бъдещите им проекти ще бъдат именно пазаруването и финансовите преводи.   

Според официалните данни, от платформата са измерили общо над 130 милярда клика месечно на тагнати продукти в публикации като така са идентифицирали голям потенциал за реализиране на продажби.

Извършването на плащането в новия ъпдейт ще бъде осигурено като процес с помощта на партньорство с Paypal и потребителите ще дават данните за покупката с попълване на съвсем семпла простичка форма, генерирана директно от публикация с натискане на бутон. За да може да бъде закупен, един продукт трябва да бъде тагнат в публикацията и наличен за пазаруване. Всикчо, което е необходимо клиента да даде като данни са имейл за информация за плащането. Повече от 20 бранда, много от които - търговци на модни стоки на дребно, ще бъдат част от ъпдейта и техните продукти ще се предлагат за директна покупка. Тъй като осигурява средата за осиществяване на покупката, Instagram таксува брандовете с дадена такса и така генерира печалба.

Много интересно ще бъде да изчакаме и проследим какви резултати и реакции у потребителите ще донесе този нов ъпдейт. Благодаря ви, че прочетохте статията ми, очаквайте още информация и новини за социалната мрежа Instagram.

А сега, отивайте на Insta шопинг и после бързо елате да споделите как е минал в коментарите по-долу

Източници: The Verge, Ink, CNN

- Никол