25 неща, които научих до 25

И така, миналия месец навърших 25 и ми хрумна да напиша статия за някои важни неща, които съм научила до сега за този скромен четвърт век.

1. Хората винаги ще ви съдят, просто не трябва да им обръщате внимание. Когато сте щастливи, ще ви питат “защо си толкова щастлив/а?”, а когато сте нещастни, ще ви питат “защо пък си нещастен/на?” така че просто забравете за тях и си живейте живота, той си е ваш, не техен. Общо взето: if you like it, wear it. If you want it, get it. :)

25th-birthday-bday-balloons-party-flowers-influencer-blogger-arockchicklife
if-you-li-it-wear-it-short-shop-blogger-fashion

words of wisdom

one of my favorite quotes ever actually

2. Животът е прекалено кратък, че да пилеем дори и секунда от него като не му се радваме напълно и не се наслаждаваме на всеки миг. Приятно е да се моткаш, да си правиш планове и да мечтаеш, но не в това е смисълът. Трябва наистина да бъдете и да усещате, да действате и да сбъдвате мечтите си.

3. Колкото повече, толкова по-добре е универсално вярно, когато говорим за изуство. Отделете си време да гледате някой страхотен филм, да прочетете книга, да отидете на изложба или дори да научите малко история на изкуството. Нямате представа колко много ще се промени виждането ви за доста неща.

4. Ако някога нещо не върви или просто се чувствате гадно – пуснете си някоя хубава весела песен, това е тайната.

5. Не чакайте, за да зарадате някого или да го накарате да се усмихне и НИКОГА не се спирайте да не кажете на хората какво означават за вас. допускала съм тази грешка и е наистина тъпо. Ако сте го правили и вие, поправете нещата сега – обадете се, пишете, каквото и да е - но не позволявйте нещо да остане неизказано.

6. Социалните мрежи имат каквато роля вие им дадете във вашия живот. Да, модерни са и могат да бъдат доста пристрастяващи понякога, но не трябва да бъдат нещо, по което се вманиачавате. За мен, например, те са начин да споделям неща, както никога не бих имала възможност по друг начин, защото просто няма как да кажа всичко, което искам на всички хора, на които искам. Но трябва да си останат нещо забавно и не трябва да позволявате да ги използвате, за да създавате някакъв изкуствен имидж, което е рискът и жалкото при повечето хора. Това е вашето пространство, където казвате своята истина, използвайте го да споделяте нещата, които са важни за вас и да подкрепяте и насърчавате другите и те да правят същото.

7. Усилията ви винаги ще се отплатят затова винаги се старайте и давайте всичко от себе си, каквото и да правите. Хората го виждат и оценяват, независимо дали го разбирате веднага, така е.

8. Бъдете колкото се може по- подкрепящи и разбиращи и не съдете. Нека това е един от приоритетите ви и скоро ще забележите, че ставате все по отворени към новото и различното, както и по-мили и близки с хората около себе си.

9. "Your homework is to listen to some real music. Get inspired." (+ ако не знаете откъде е този цитат - върнете се на точка 3.) Нищо не е прекалено ретро, старовремско, класическо и т.н. Лсушайте всякакви жанрове музика, чуйте легендарните музиканти и композитори. Има причина да се най-добрите, затова чуйте истинската музика и епичните песни. Чели ли сте за това как слушането на Моцарт подобрява мисленето и начина, по който работите, както и помага цветята у вас да растат по-добре? Защото това е факт.

10. Учете се от най-добрите. Като си говорим за цитати - четете и гледайте интервюта и чуйте какво имат да кажат хората с повече опит и животи, напълно различни от вашия. Ще се изненадате през какво преминават хората, за да постигнат мечтите си.

11. Оценете природата, изгрева, залеза, вълните, цветята, животинките наоколо. Всеки ът, когато имате шанс – излезте от черупката си и се срещнете очи в очи със света.

12. Никога не е прекалено късно за промяна в кариерата или целия ви лайфстайл. Виждала съм толкова хора, които не са доволни от живота си и все пак се чувстват и мислят, че ще е прекалено трудно и напрягащо да направят промяна. И аз винаги ги насърчавам да опитат и да не позволяват просто да се носят по течението. Всичко изглежда по-страшно преди да опиташ. Но ако това ще ви направи по щастливи - заслужава си.

13. Снимайте. Не защото е модерно и тренди или понеже всички имаме смартфони със супер гига мега хипер добри камери. Не заради социалните мрежи. За себе си. Отделете минутка да се порадвате на наистина красивите моменти и да се погрижите да можете да си ги гледате след време. Винаги е много забавно пет години по-късно да видиш смешната физионимия, направена от кучето ти или ужасно грозните палачинки, които сте направили с приятели. Повярвай ми, ще бъде много приятно да си припомниш тези моменти.

14. Понякога ще ти е скучно и уморено, не се притеснявай. Почини си малко, дремни ако трябва, вземи си вана, иди на разходка. Да, понякога имаме нужда да презаредим, както се казва. Като хора не сме напълно пригодени за този толкова забързан живот. Замисляли ли сте се, че същите ум и тяло, които хората са имали през Ренесанса например, имаме и ние днес - и ги караме да се справят с щурите ни графици и нонстоп потока информация 24/7, ами, нищо чудно, че се чувстват изтощени и стресирани понякога.

15. Всичко е наред. И ще бъде наред. Спокойно. Харесвам тази снимка на Вселената, защото наистина казва всичко.

16. Понякога да си купиш това нещо, което наистина много искаш, всъщност няма нищо лошо. Това не е материализъм, а жест към себе си и сбъдване на мечта. Ако спестяваш за онзи страхотен фотоапарат или кецове, с които се чувстваш като Джордан, или за да започнеш собствен бизнес, уроци по танци и т.н. може би просто искаш да си дадеш ново начало и възможност да бъдеш по-доволен от себе си. А това е хубаво.

17. Enjoy Радвайте се на компанията на хората, които оценяват и уважават себе си, бъдете мили към тях, подкрепяйте се и се вдъхновявайте взаимно.

18. Четенето е като магия, сериозно. Отне ми време да открия любимите си жанрове и наистина да го оценя, но после: Уау. Трябваше да го кажа. Няма книга, която да не си заслужава времето ви и да не ви дава нов поглед над нещата. Една от любимите ми книги е от 900-ната година, а друга е учебник - няма значение, страхотни са!

19. Много е готино да запазиш детето в себе си и напълно ви разбирам ако понякога хвърляте око на детските докато гледате малките си братовчедчета :D или ако просто ей така си пуснете Том и Джери или ако харесвате книгите за оцветяване за вързастни или комиксите и косплея, които изобщо не са детска работа, но много хора още се бъркаъ по темата. Разбира ви! Сега вижте точка 1.

20. Да с еправиш на нещо, което не си заради другите е безсмислено и няма да т еотведе никуде, така че дори не си го и помисляй.циждала съм хора да се тормозят така и дори понякога съм си чудила за минута “трябва ли?”' - НЕ!, “прави ли нещата по-лесни наистина?” НЕ! и после веднага си съжалявам и си припомням колко е нелепо. Да бъдеш себе си е най-хубавото ти качество! Това най-много харесвам у теб и това трябва и ти най-много да харесваш у себе си.

21. Майките са важни. Обади се на майка си, пиши и съобщение, купи и цветя. Майките са важни.

22. Не позволявайте на нещо, което ви плаши, да ви накара да се чувствате неуверени и винаги избирайте правилния начин, дори и да е по-трудния. След години ще си благодарите.

23. Ако не харесвате нещо у себе си или живота си, повече от лесно е да направите промяна. Не позволявайте това да ви спре да направите и постигнете нещата, които искате. В днешно време имаме всякакви начини да се учим на нови умения, да пътуваме навсякъде и т.н. Започнете сега! Няма абсолютно нищо невъзможно, само си спомнете какъв беше живота ви точно преди две години и ще осъзнаете какви огромни промени се случват и как неща, които дори не сме си представяли, вече са ни се случили. Припомняйте си това винаги, когато някоя мечта ви изглежда твърде голяма.

24. Написах подобен пост за 23тия си рожден ден и ми се струваше толкова мъдър :D Сега като го препрочитам и ми хрумват още хиляда неща, които бих добавила - затова и написах този нов пост. Така е, защото постоянно се променяме и подобряваме. особено ако сте като мен и това е от важните неща в живота ви. Когато постоянно се променяте, понякога може да е странно да погледнеш назад и да видиш разликите, но запомнете, че е чудесно да напредваш с всеки ден.

25. Не пропускайте партите за рождени дни, петъчни партита или изобщо всеки шанс за празнуване като цяло. Маскирайте се за Хелоуин и носете коледна шапка на Коледа, направете и хапнете торта на рождения си ден и т.н. - нямаме толкова много поводи за празнуване през живота си, че да си позволяваме да пропускаме и един от тях. Трябва да използваме всяка възможност за нещо хубаво. Например да напишете стаия за рождения си ден две седмици по-късно :D

bday-birthday-balloons-party-blogger-arockchicklife
bday-birthdaygirl-balloons-party-blogger-arockchicklife

Благодаря, че прочетохте статията!

Надявам се всеки да е намерил нещо полезно за себе си

Благодаря ви много, че прочетохте статията и, че следвате историята ми още една година. Обещавам, още изненади предстоят и ще става все по -интересно! ♡

- Никол