25 неща, които научих до 25

И така, миналия месец навърших 25 и ми хрумна да напиша статия за някои важни неща, които съм научила до сега за този скромен четвърт век.

1. Хората винаги ще ви съдят, просто не трябва да им обръщате внимание. Когато сте щастливи, ще ви питат “защо си толкова щастлив/а?”, а когато сте нещастни, ще ви питат “защо пък си нещастен/на?” така че просто забравете за тях и си живейте живота, той си е ваш, не техен. Общо взето: if you like it, wear it. If you want it, get it. :)

25th-birthday-bday-balloons-party-flowers-influencer-blogger-arockchicklife
if-you-li-it-wear-it-short-shop-blogger-fashion

words of wisdom

one of my favorite quotes ever actually

2. Животът е прекалено кратък, че да пилеем дори и секунда от него като не му се радваме напълно и не се наслаждаваме на всеки миг. Приятно е да се моткаш, да си правиш планове и да мечтаеш, но не в това е смисълът. Трябва наистина да бъдете и да усещате, да действате и да сбъдвате мечтите си.

3. Колкото повече, толкова по-добре е универсално вярно, когато говорим за изуство. Отделете си време да гледате някой страхотен филм, да прочетете книга, да отидете на изложба или дори да научите малко история на изкуството. Нямате представа колко много ще се промени виждането ви за доста неща.

4. Ако някога нещо не върви или просто се чувствате гадно – пуснете си някоя хубава весела песен, това е тайната.

5. Не чакайте, за да зарадате някого или да го накарате да се усмихне и НИКОГА не се спирайте да не кажете на хората какво означават за вас. допускала съм тази грешка и е наистина тъпо. Ако сте го правили и вие, поправете нещата сега – обадете се, пишете, каквото и да е - но не позволявйте нещо да остане неизказано.

6. Социалните мрежи имат каквато роля вие им дадете във вашия живот. Да, модерни са и могат да бъдат доста пристрастяващи понякога, но не трябва да бъдат нещо, по което се вманиачавате. За мен, например, те са начин да споделям неща, както никога не бих имала възможност по друг начин, защото просто няма как да кажа всичко, което искам на всички хора, на които искам. Но трябва да си останат нещо забавно и не трябва да позволявате да ги използвате, за да създавате някакъв изкуствен имидж, което е рискът и жалкото при повечето хора. Това е вашето пространство, където казвате своята истина, използвайте го да споделяте нещата, които са важни за вас и да подкрепяте и насърчавате другите и те да правят същото.

7. Усилията ви винаги ще се отплатят затова винаги се старайте и давайте всичко от себе си, каквото и да правите. Хората го виждат и оценяват, независимо дали го разбирате веднага, така е.

8. Бъдете колкото се може по- подкрепящи и разбиращи и не съдете. Нека това е един от приоритетите ви и скоро ще забележите, че ставате все по отворени към новото и различното, както и по-мили и близки с хората около себе си.

9. "Your homework is to listen to some real music. Get inspired." (+ ако не знаете откъде е този цитат - върнете се на точка 3.) Нищо не е прекалено ретро, старовремско, класическо и т.н. Лсушайте всякакви жанрове музика, чуйте легендарните музиканти и композитори. Има причина да се най-добрите, затова чуйте истинската музика и епичните песни. Чели ли сте за това как слушането на Моцарт подобрява мисленето и начина, по който работите, както и помага цветята у вас да растат по-добре? Защото това е факт.

10. Учете се от най-добрите. Като си говорим за цитати - четете и гледайте интервюта и чуйте какво имат да кажат хората с повече опит и животи, напълно различни от вашия. Ще се изненадате през какво преминават хората, за да постигнат мечтите си.

11. Оценете природата, изгрева, залеза, вълните, цветята, животинките наоколо. Всеки ът, когато имате шанс – излезте от черупката си и се срещнете очи в очи със света.

12. Никога не е прекалено късно за промяна в кариерата или целия ви лайфстайл. Виждала съм толкова хора, които не са доволни от живота си и все пак се чувстват и мислят, че ще е прекалено трудно и напрягащо да направят промяна. И аз винаги ги насърчавам да опитат и да не позволяват просто да се носят по течението. Всичко изглежда по-страшно преди да опиташ. Но ако това ще ви направи по щастливи - заслужава си.

13. Снимайте. Не защото е модерно и тренди или понеже всички имаме смартфони със супер гига мега хипер добри камери. Не заради социалните мрежи. За себе си. Отделете минутка да се порадвате на наистина красивите моменти и да се погрижите да можете да си ги гледате след време. Винаги е много забавно пет години по-късно да видиш смешната физионимия, направена от кучето ти или ужасно грозните палачинки, които сте направили с приятели. Повярвай ми, ще бъде много приятно да си припомниш тези моменти.

14. Понякога ще ти е скучно и уморено, не се притеснявай. Почини си малко, дремни ако трябва, вземи си вана, иди на разходка. Да, понякога имаме нужда да презаредим, както се казва. Като хора не сме напълно пригодени за този толкова забързан живот. Замисляли ли сте се, че същите ум и тяло, които хората са имали през Ренесанса например, имаме и ние днес - и ги караме да се справят с щурите ни графици и нонстоп потока информация 24/7, ами, нищо чудно, че се чувстват изтощени и стресирани понякога.

15. Всичко е наред. И ще бъде наред. Спокойно. Харесвам тази снимка на Вселената, защото наистина казва всичко.

16. Понякога да си купиш това нещо, което наистина много искаш, всъщност няма нищо лошо. Това не е материализъм, а жест към себе си и сбъдване на мечта. Ако спестяваш за онзи страхотен фотоапарат или кецове, с които се чувстваш като Джордан, или за да започнеш собствен бизнес, уроци по танци и т.н. може би просто искаш да си дадеш ново начало и възможност да бъдеш по-доволен от себе си. А това е хубаво.

17. Enjoy Радвайте се на компанията на хората, които оценяват и уважават себе си, бъдете мили към тях, подкрепяйте се и се вдъхновявайте взаимно.

18. Четенето е като магия, сериозно. Отне ми време да открия любимите си жанрове и наистина да го оценя, но после: Уау. Трябваше да го кажа. Няма книга, която да не си заслужава времето ви и да не ви дава нов поглед над нещата. Една от любимите ми книги е от 900-ната година, а друга е учебник - няма значение, страхотни са!

19. Много е готино да запазиш детето в себе си и напълно ви разбирам ако понякога хвърляте око на детските докато гледате малките си братовчедчета :D или ако просто ей така си пуснете Том и Джери или ако харесвате книгите за оцветяване за вързастни или комиксите и косплея, които изобщо не са детска работа, но много хора още се бъркаъ по темата. Разбира ви! Сега вижте точка 1.

20. Да с еправиш на нещо, което не си заради другите е безсмислено и няма да т еотведе никуде, така че дори не си го и помисляй.циждала съм хора да се тормозят така и дори понякога съм си чудила за минута “трябва ли?”' - НЕ!, “прави ли нещата по-лесни наистина?” НЕ! и после веднага си съжалявам и си припомням колко е нелепо. Да бъдеш себе си е най-хубавото ти качество! Това най-много харесвам у теб и това трябва и ти най-много да харесваш у себе си.

21. Майките са важни. Обади се на майка си, пиши и съобщение, купи и цветя. Майките са важни.

22. Не позволявайте на нещо, което ви плаши, да ви накара да се чувствате неуверени и винаги избирайте правилния начин, дори и да е по-трудния. След години ще си благодарите.

23. Ако не харесвате нещо у себе си или живота си, повече от лесно е да направите промяна. Не позволявайте това да ви спре да направите и постигнете нещата, които искате. В днешно време имаме всякакви начини да се учим на нови умения, да пътуваме навсякъде и т.н. Започнете сега! Няма абсолютно нищо невъзможно, само си спомнете какъв беше живота ви точно преди две години и ще осъзнаете какви огромни промени се случват и как неща, които дори не сме си представяли, вече са ни се случили. Припомняйте си това винаги, когато някоя мечта ви изглежда твърде голяма.

24. Написах подобен пост за 23тия си рожден ден и ми се струваше толкова мъдър :D Сега като го препрочитам и ми хрумват още хиляда неща, които бих добавила - затова и написах този нов пост. Така е, защото постоянно се променяме и подобряваме. особено ако сте като мен и това е от важните неща в живота ви. Когато постоянно се променяте, понякога може да е странно да погледнеш назад и да видиш разликите, но запомнете, че е чудесно да напредваш с всеки ден.

25. Не пропускайте партите за рождени дни, петъчни партита или изобщо всеки шанс за празнуване като цяло. Маскирайте се за Хелоуин и носете коледна шапка на Коледа, направете и хапнете торта на рождения си ден и т.н. - нямаме толкова много поводи за празнуване през живота си, че да си позволяваме да пропускаме и един от тях. Трябва да използваме всяка възможност за нещо хубаво. Например да напишете стаия за рождения си ден две седмици по-късно :D

bday-birthday-balloons-party-blogger-arockchicklife
bday-birthdaygirl-balloons-party-blogger-arockchicklife

Благодаря, че прочетохте статията!

Надявам се всеки да е намерил нещо полезно за себе си

Благодаря ви много, че прочетохте статията и, че следвате историята ми още една година. Обещавам, още изненади предстоят и ще става все по -интересно! ♡

- Никол

5 причини да пътуваме повече

summer-landscape-travel-blog-blogger-arockchicklife

време за път

5 причини да пътуваме повече

summer-landscape-influencer-travels-blonde-blogger-arockchicklife

Често гледаме на пътуването и почивките просто като на време за разпускане веднъж-два пъти годишно или ако сме по-големи късметлий - малко повече пъти годишно. Но всъщност те са много повече от свободно време, в което не правиш нищо освен да се забавляваш.

summer-travel-vacation-blogger-outfit-blonde-arockchicklife

Това са няколко снимки от една страхотна почивка в Гърция, която ме заведе на много красиви места и ми помогна да стана много по-осъзнат и ценящ човек, още по-позитивно настроен към нови изживявания. Знам, че попринцип винаги е така с пътуванията и все пак, за мен беше много изненадващо да открия колко много може да ме промени едно пътуване и така осъзнах колко много подценяваме силата на пътешествията. Така че, нека ви кажа за моите 5 причини защо трябва да пътуваме повече и какво според мен прави пътуванията толкова важни в живота ни.

 1. Колкото повече, толкова по-добре & стъпка по стъпка

  На първо място, мисля, че този “веднъж годишно е ок” подход към пътуванията в повечето случаи е грешен. Почивката не трябва да бъде еднократно събитие, коеот само чакаш с нетърпение. Тя трябва да бъде по-скоро поредица от малки пътешествия, които предприемаш всеки път щом имаш свободен уикенд или дори само ден. Така пътуването that takes place each time you have a weekend to spare or even a day. This way traveling will give you the chance to more often get this nice feeling of being refreshed and clear minded as well as to develop the view that fun can happen anytime and so we should always be open to new adventures.

 2. За по-ясен поглед над всичко

  Traveling is an opportunity to get a more distant and better view on your lfe and priorities. Having moe spare time, enjoying the sunsets etc. is a good chance for you to forget for a while about all the stress and pressure and finally think as clearly as you are actually able to when no circumstances are troubling you. So that’s the best time for big decisions and developing new ideas since you’re at a 100% capacity you now.

 3. Продуктивност и идеи

  The freedom that being away from home and most of the people you know gives you is also important. You get a feeling of being a lot more capable and stronger. You’re a lot more likely to believe in your plans and big dreams if you distance yourself from daily duties and habits - not for any other reason but because you have 24 hours to do what you want and you actually realize how much you manage to accomplish within a day.

 4. Щастливи моменти

  Travelling is great for bonding and rebonding with your closest people. Being too busy and having too many thing to do often stops us from spending enough quality time with the most important people in our lifes. When travelling you can talk, walk and discover new places together, try some new weird sport or dish and you will surely laugh together and discuss random fun things that probably never even occur to you in daily life. And that’s a really nice experience!

 5. Разширяване на хоризонтите

  And last but not least, travelling is a way to broaden your horizons and get to know other cultures and lifestyles. This will enrich you and show you how different other people’s habits and traditions are, how many of these new things you are curious about and how much you can learn through travelling. And this will make you want even more and more trips, more new stories and more new places!

пътуване-път-екскурзия-ваканция-пейзаж-arockchicklife
пътуване-път-екскурзия-ваканция-блог-arockchicklife

Благодаря, че прочетохте статията, надявам се да ви вдъхнових поне малко да пътувате и да се наслаждавате повече на малките приключения. :) Ще чакам да ми разкажете в коментарите колко хубаво сте си изкарали.

- Никол

Webit фестивал 2019 | блог | A ROCK CHICK LIFE by Nicole

За начало, основното: Webit е международно признат формат и важно бизнес събитие, което събира експерти от целия свят около темата за последните иновации в дигиталната сфера, както и технологични решения. Това събитие дава на всички присъстващи шанса да се включат в динамична програма от изключителни презентации, уъркшопи и най-различни тематични и нетуъркинг мини ивенти. Стартъпи и предприемачи имат възможност да представят своя бизнес на потенциални партньори и инвеститори, а освен това - и да участват в конкурс за огромна награда. 

Webit е чудесен начин за информиране относно най-новото в дигиталната сферата и технологическото развитие, както и шанс да видиш и чуеш на живо речи на едни от най-известните презентатори и представители на бизнеса в световен мащаб. 

А тази година за пръв път и аз имах възможност да посетя събитието. Изкарах си повече от чудесно, научих много и видях впечатляващи професионалисти да споделят дългогодишния си опит. Видях също: летящ човек, електричество, произведено от растения, робот с изкуствен интелект и още много. Ето - затова много се радвам, че съм в дигиталната и иновативна сфера на бизнеса.

По-долу можете да видите снимки от фестивала:

Грандиозното откриване на събитието беше заснето от огромен брой от посетителите и дори предавано на живо чрез live излъчвания.

Част от презентациите в Зала 1 през 2-та дни на събитието.

Част от презентациите на Digital Entertainment and Media summit с участието на страхотни професионалисти, които дадоха много съвети за отлично постигане на целите в дигиталната комуникация. Дори видяхме актьорът Владимир Карамазов, който ни разказа за неговото включване в света на дигиталния маркетинг.

Победителят, който грабна голямата награда, тази година е WeFarm, една много впечатляваща и креативно замислена дигитална мрежа за фермери, която помага за разрешаването на реални проблеми и осигурява по-добър работен процес за фермери от различни краища на света. Компанията е българска и това прави победата още по-страхотна!

webit_festival_2019_digital_agenda_ticket
webit_festival_europe_2019_digital_technologies

Искам да ви споделя и малко практически полезна информация и затова ще ви дам няколко съвета, които ще са ви от полза ако решите и вие да посетите събитието в бъдеще - Webit Съвети & Трикове:

КАРТА

Принтирайте, направете скрийншот, ако трябва - нарисувайте си я на салфетка, но не пропускайте да сте добре информирани за различните локации. Програмата в повечето от тях е много натоварена и почти няма време за почивки, а презентациите текат едновременно. Това означава, че за да присъствате на всичко , което ви е интересно - може да се наложи да потичате малко, затова нека поне имате точна представа накъде трябва да отидете. 

ПОДГОТВЕТЕ СЕ

Или "напишете си домашното - по същата логика е добре да прегледате аджендата предварително и да научите малко повече за стартъпите, чиито щандове ще видите като част от изложението на фестивала, както и за презентаторите на събитието. Така ще решите за какво искте да отделите време, за да си организирате цялата програма според това. 

ХВАНЕТЕ МОМЕНТА

С този натоварен график, ако имате дори и малко FOMO, ще имате малко време за срещи и разговори с различни хора на фестивала. А това не е никак хубаво! Едно от най-страхотните неща на събитието са всъщност страхотните посетители така че се постарайте да ви остане време за нетуъркинг и разговори с познати, които срещнете наоколо. Аз например се видят с доста хора в залите точно по време на презентациите, после си изгубихме в тълпата и т.н., та сега текат уговорки да се видим на кафе, защото знаем, че всеки от нас работи по много проекти и имаме доста да си разкажем. 

Надявам се статията да ви е харесала! Следващата година Webit ще се проведе във Валенсия, Испания, така че ще очаквам да се видим там :)

- Никол

Mish Mash Fest Spring Edition 2019

Съвсем наскоро се проведе едно от най-готините handmade събития за ръчно направени продукти и страхотни арт творения, а именно Mish Mash fest Spring Edition 2019, организиран за поредна година от Момичетата от града. Ивентът беше на 13 и 14 април в малкото НДК. Аз пък бях там с приятелки, да разгледам, снимам, да събирам интересни визитки - защото доста от тях наистина се оказаха много оригинални, а и да пазарувам, естествено. :D

Общ извод: беше много приятно и пролетно, имаше много интересни хора, изкуших се и си взех разни неща, но по-важното е, че освен това си харесах още около сто неща и сега имам планирани покупки за около месец-два напред.

 Ето ги някои от щандовете на феста, заедно с информация за бранда и продуктите:

Omaya

Брандът предлага нежни и деликатни ръчно направени от естествени материали бижута с флорални мотиви. Вдъхновение за него са природата и нейната красота, което виждаме ясно дори и само от името на “омайничетата” както авторката Марина нарича всички свои произведения.

handmade-jewelry-stone-design-art-flatlay

 Магазин Кьоше

Едно страхотно място за разнообразни докаративни подаръци, цветни, свежи и наистина сладурски. Всичко от винтидж до тренди и от сувенири до интересни решения за посуда и прибори.

handmade-jewelry-detail-gifts-design-art-flatlay

Nimeria shop

Продуктите на Nimeria са ръчно направени от естествени камъни, текстил кожа и други. Дизайните са ярки цветове, напомнят цветя, рисувани с акварел и са изключително нежни.

handmade-jewelry-detail-design-art-flatlay
handmade-jewelry-detail-design-art-flatlay
handmade-jewelry-detail-design-art-flatlay

24bottles & Дизайница

Фенка съм на 24bottles от много време и ми беше наистина интересно да чуя подробности за бутилките. Освен, че са със страхотен дизайн и са подходящи за дългосрочна употреба, те ни и помагат да опазим околната среда, защото цялата идея на бранда е чрез повторното използване на тези бутилки да намалим въглеродния отпечатък, като на всяка бутилка можете да видите изписано точно колко въглероден диоксид, спестявате като я избирате пред бутилка за еднократна употреба. Дизайница страхотно представя продукта като част от цялостната си концепция за устойчивост.

24-bottles-mishmashfest-handmade-shopping

Five Seasons

5seasons е проект за геометрични, пъстри и модерни бижута. Всички те са изработени по авторски оригинален дизайн, от материалите дърво и бижутерска смола.

handmade-jewelry-design-art-flatlay
handmade-jewelry-design-art-flatlay

Имаше и един прекрасен щанд, който нямам представа защо не съм успяла да снимам, но сигурно просто,  защото там бях прекалено заета да си избирам покупки. 😄 Като човек, който обича да рисува и изкуството винаги супер много ми създава положителна енергия, тук направо се чувствах вкъщи. Щандът беше на MissMeToday и имаше много страхотни принтове и илюстрации.

От MissMeToday си взех страхотния принт на снимката по-долу, а до него са и новите ми подложки за чаши от Кьоше магазин.

interior-design-art-print-roses-coasters-flatlay
interior-design-art-print-roses-coasters-flatlay

Ето ги и всички събрани красиви визитки, сега се заемам да харесвам страничките и публикациите им наред, защото са страхотни. 😊🌸👍🏻 

art-handmade-business-cards-flatlay

Надявам след толкова снимки вече да сте си набелязали покупки и да сте се нахъсали да посетите следващите подобни ивенти, защото наистина си заслужават. :)

- Никол

Instagram навлиза в онлайн търговията с нова опция за "Покупка"

Социалната мрежа току що пусна нов ъпдейт, който дава възможност за покупка директно във фийда с публикации. Ако досега пазаруването в Instagram беше възможно саме чрез препращане на потребителите чрез линкове от профила на бранда към уебсайт, то сега осъществяването на покупка е буквално на един клик разстояние за всеки потенциален клиент.

След като подобриха и оптимизираха възможностите за таргетиране на аудитория значително, от платформата си поставиха нова амбициозна цел – да направят голяма стъпка в посока фасилитиране и подпомагане развитието на пазаруване в приложението. Последното обновление дава възможност на потребители да купят продукт/и само за няколко секунди и напълно се вписва в стратегическия подход за брандирано рекламно съдържание и възможностите за продуктово позициониране и представяне, имплементирани с предходни ъпдейти. Това обновление е също и обвързано с обявената от Facebook - компанията, собственик на приложението, че основата и акцентът на развитието на бъдещите им проекти ще бъдат именно пазаруването и финансовите преводи.   

Според официалните данни, от платформата са измерили общо над 130 милярда клика месечно на тагнати продукти в публикации като така са идентифицирали голям потенциал за реализиране на продажби.

Извършването на плащането в новия ъпдейт ще бъде осигурено като процес с помощта на партньорство с Paypal и потребителите ще дават данните за покупката с попълване на съвсем семпла простичка форма, генерирана директно от публикация с натискане на бутон. За да може да бъде закупен, един продукт трябва да бъде тагнат в публикацията и наличен за пазаруване. Всикчо, което е необходимо клиента да даде като данни са имейл за информация за плащането. Повече от 20 бранда, много от които - търговци на модни стоки на дребно, ще бъдат част от ъпдейта и техните продукти ще се предлагат за директна покупка. Тъй като осигурява средата за осиществяване на покупката, Instagram таксува брандовете с дадена такса и така генерира печалба.

Много интересно ще бъде да изчакаме и проследим какви резултати и реакции у потребителите ще донесе този нов ъпдейт. Благодаря ви, че прочетохте статията ми, очаквайте още информация и новини за социалната мрежа Instagram.

А сега, отивайте на Insta шопинг и после бързо елате да споделите как е минал в коментарите по-долу

Източници: The Verge, Ink, CNN

- Никол

Любими трендове от 2018 г. - @arockchicklife, @marie.andreeva, @mariamonny

retro-collage-scrapbook-wall-art-arockchiklife
wall-art-workspace-collage-scrapbook-arockchicklife
collage-scrapbook-wall-art-retro-vintage-arockchicklife

Ретрото - @arockchicklife

Този тренд продължава вече доста време. По-скоро през 2018г. много ясно го виждахме с различни прояви - от атмосферата на местата, където си пием кафето, дрехите, които носим, музиката, която слушаме и все по-често медиите, които следим, за да сме информирани – от социалните мрежи, та до списанията. (П.С. дано от вас има и други освен мен, които още обичат старомодно да четат списание и да разглеждат снимките в него, защото според мен и тук, както и при книгите – изживяването е много различно и по-пълноценно на живо. )

Та защо неусетно сме заобиколени от всичко ретро? Ами, защото трендът за връщане към ретрото е популярен от няколко години, но можем да го видим в пълния му блясък точно сега. Всички модни марки, трендсетъри и дизайнери още веднага започнаха работа в тази насока, но отне време да затвърдят интересни решения с ретро привкус в поне няколко години. И сега ретро дрехи, аксесоари и мебели са буквално насякъде, накъдето погледнеш. Това пък води до супер много направени ретро покупки и докато се усетиш някоя приятелка е сложила ретро барета, а гаджето ти си купува ретро винили.

На първо място при въвеждането на тренда малко по малко, дори анти-ретро хората имат време да свикнат и да ги привлечем към тъмната страна хаха. И така ги печелим с някоя ретро корица на книга, плакат или музикален клип, а после идват първия кожух със светла подплата, някой пост с vintage ефект и готово! :D

Освен това ретро трендът се появява в комбинации с нови модерни тенденции и често е само в детайлите, заобиколен от други изчистени минималистични тренди неща. Така е в дизайна на много мебели и съответно в новите визии на кафета, места за ивенти, книжарници и други готини места, където често ходим.

Да не забравяме и важната подробност, че трендовете са най-често водени и налагани от младите хора. Тук разбира се броим всеки, който се чувства млад и се интересува от култура, изкуство, технологии, мода и т.н., но като цяло това са най-активните хора, и в социалния живот и в професионалните си проекти, които много споделят с приятелите си, обсъждат в социалните мрежи и понякога дори заради професиите си са в ситуацията сами да създават съдържание за медии, дизайн и изкуство. Така трендът навлиза чрез техните интереси, а те бързо бързо го разпространяват навсякъде. А защо те го харесват толкова и „му помагат”? Ами ако се замислим точно за тези хора, които сега са в разгара на кариерата и социалния си живот, леко ретро нещата винаги са приятен спомен за по-младите години или детството и затова са им любими.

Така е и за мен! Смятам, че това е един от най-готините трендове от много време насам. Така че дайте ми да гледам f.r.i.e.n.d.s. и Clueless, да си нося Bowie тениската и сакото с едри копчета, да си чета The Little Book of Chanel и да си мечтая замретро Leica като тези на Brad Pitt, Jude Law и Miley Cyrus.  

- Никол @arockchicklife

flatlay-fashion-trend-trends-heels-sneakers-magazine-jewelry-styles-arockchicklife
flatlay-magazine-fashion-heels-sneakers-jewelry-arockchicklife
fashion-shoes-heels-sneakers-outfit-arockchicklife

Без правила - @marie.andreeva

Ах, тази 2018-та... 

Това определено е година, която ще запомня! При това не само със сърдитото време и неспирните валежи, но и със свободата, която вирее навсякъде. 

Толкова много свобода да бъдем и да правим това, което на нас нас ни харесва! 2018-та определено е годината, чието единствено модно правило беше и все още е -  “Без правила”! 

Не съм очаквала да видя bicycle pants под формата на ежедневно облекло, отворени обувки с чорапи или пък пластмасови шапки, но честно казано - харесва ми! 

Не обичам да се ограничавам и фактът, че най-модерното нещо, което можеш да направиш това лято, е просто да бъдеш себе си, ме радва безкрайно много! 

Ако все пак обаче трябва да говоря за любимите ми неща, които преоткрих тази година, няма как да не спомена плетените чанти и изчистените дълги, ленени рокли! Не знам какво толкова откривам в тях, но може би е точно това, че са просто...обикновени.

Винаги ми носят онова приятно чувство на чистота, семплост и комфорт, и ми напомнят за дългите летни вечери, изпълнени с романтика и красота! 

Не мога да не спомена и факта, че все повече брандове, големи и малки, започват да произвеждат дрехи от рециклирани материали и като цяло да обръщат повече внимание на околната среда, което, разбира се, ме радва безкрайно много

С по-малко думи, за мен лято 2018-та беше една красива, модна приказка, бликаща от индивидуалност и свобода. С една дума - любов! 

- Мария @marie.andreeva

clothes-rack-fashion-hanger-arockchicklife
pastel-colors-clothes-fashion-arockchicklife

Pastels - @mariamonny

На фона на всички странни разбираеми и неразбираеми тенденции през последната година, има нещо, което не умира вече няколко лета подред, а това са именно пастелените цветове.

През последните 5-6 години гардеробът ми мина през страхотна транзиция от all black през all nude до супер шарен и цветен през лятото, с преобладаващи пастелено розови и сини нюанси и ярко червени, зелени и жълти. Макар никога да не съм се водила от глобалните модни тенденции, не мога да отрека, че се влияя от някои решения на любимите ми инфлуенсъри и трудно устоявам на някои неща, когато всички започнат да ги носят (пустите широки флорални панталони...).Затова е много win-win ситуация, когато на мода стане нещо, което и без това обожавам и нося постоянно.

От години обожавам ментата — дори стените вкъщи са такива — а бледо синьото и бледо розовото са предпочитани от мен цветове не само през пролетно-летния сезон (въпреки че по принцип изобщо не харесвам розовото, в момента имам розова раничка, яке, портмоне и любим панталон) Деликатните сладникави прасковени и розови цветове това лято бързо се превърнаха във fashion statement.

Разбира се, на седмиците на модата през пролетта именно тези цветове бяха акценти на всички подиуми, а много скоро пастелените цветове се превърнаха в тема на деня и във всички модни журнали. Когато обаче съчетаеш пастелените цветове с тропически мотиви, откриваш цяла нова вселена от възможности за цветови комбинации и аутфити (можете да видите какво имам предвид в инстаграма ми – @mariamonny)

Пастелените цветове ми носят много лятно настроение и спокойствие, не си падам по крещящи и натрапчиви цветове (освен червеното) и затова винаги те са били преобладаващи в живота ми (не само в гардероба). Вярвам, че много често една прасковена рокля и ментова чантичка могат да привлекат вниманието много повече от някой ярък цвят, без да бъдат крещящи и натрапчиви.

- Мария @mariamonny


Благодарим ви, че прочетохте нашия троен пост, а сега е време да чуем кой са вашите любими трендове от изминалата 2018-та година в коментарите. :)

Идеи за коледен подарък в последния момент - за него, за нея, за приятели/семейство

Здравейте, готови ли сте за празниците? Украсено ли е навсякъде с празнични светлини? Цялата къща мирише ли на канела? Започнахте ли маратона с филма “Сам вкъщи
? :D

FullSizeRender.jpg

1. Мечтите се сбъдват

...особено ако малко им помогнеш. Това са категорията с най-любимите за мен идеи за подаръци, защото винаги са уникални, лесно ти хрумват, а в същото време почти няма шанс да сбъркаш нещо. Перфектни, казвам ви. Но са подходящи само в случай, че даденият получател на подаръка е избрал да ви сподели нещо, за което си мечтае, дори мъничко. Работата е там, че 100% имате поне един близък човек/роднина, който отдавна си мечтае например да посети Франция, или да си вземе куче или да се гмурка и т.н. Този човек ви е сподели мечтата си, но така и не е успял да намери време, да събере кураж или пари и да сбъдне тази своя мечта. И сега е ваш ред да го направите. И със сигурност ще накарате подаръко-получателят да се почувства много щастлив и развълнуват, а и ще се превърнете в част от един много хубав спомен в живота му.

 

2. Билет за нещо

Едно от нещата ,за които най-трудно се навиваме да отделим от бюджета си, всъщност са изживяванията. Да, те са страхотни и запомнящи с, но понеже не са материални и не можем да ги докоснем, се чувстваме малко сякаш даваме пари на вятъра. Затовааа това, което ви предлагам, е да подарите билет. Може да бъде болет за каквото и да е - независимо дали е за самолет, за посещение на спа хотел, концерт или увеселителен парк - всички тези идеи са много готини.

FullSizeRender.jpg

3. Домашно направеното е най-добре направено

Тази идея е подходяща ако имате някакъв талант, но идеята е наситина свежа. Може би рисувате добре, или правите колажи, пеете или нещо друго. Тогава положете малко усилия и създайте сами персонален ръчно изработен подарък - нарисувайте картичка (както, например, правя аз тази година - реших да добавя по една картичка към всекиподарък) или картина, или напишете на някого песен. Може да звучи простично, но често именно тези са най-ценните за нас подаръци, защото са много лични и показват, че сме важни за човека, който ги подарява. в крайна сметка, Коледа е, за да радваме на хората около нас, а не просто да купуваме разни неща.

4. Лакомства & giftcards

Знам, че може би звучи малко смешно, но съм изпробвала този подхоя вече няколко пъти и винаги действаше безотказно. зНаете, че за някои хора сякаш нито един подарък не е подходящ, не обичат изненадите и никога не сте сигурни дали наистина ахресват това, което им подарявате. Тогава какво да им подарите? Как да ги зарадвате? За щастие, едно универсално нещо, на което всички се наслаждаваме по време на празниците е хубавата храна. Затова моята идея за подарък с гарантиран успех е именно да им вземете подаръчна карта giftcard с дадена сума пари, и да я комбинирате с различни готини лакомства. Една такава карта е деликатен начин да кажете на някого едновременно “Не знам какво да ти подаря” и “Искам от мен да получиш нещо, което много ти харесва”. Освен това мисля, че най-добарака комбинация би се получила като добавите някакви сладки лакомства, или разбира се, веган сладки лакомства. Винаги знаете какво обичат да ядат близките ви хора и ще бъде лесно да подбберете подходящи бранодве и храни. Да допълня, че можете да се спрете на някакъв скъп ботиков шоколад ако искате да добавите малко шик на подаръка си.

Благодаря ви, че прочетохте статията и се надявам, че ви е била полезна в голямо избиране на подаръци!

Весели празници! <3

- Никол

Колекция HM TV Moschino <3

Най-накрая тук и е още по-стахотна отколкото очаквахме! <3 Новата колекция на HM, разработена в колаборация с Moschino, е цветна, дръзка, щура, секси, рок (да, аз винаги намирам рок влиянието и асоциациите :D).

Колекцията беше официално обявена на популярния музикален фестивал Coachella, така че още от пролетта всички веднага луднахме, чакайки да я видим с нетърпение - е поне аз със сигурност. :D След прекрасните аутфити от подобния проект на HM с Balmain, сега бях много любопитна и не знаех какво да очаквам, защото знам, че HM винаги искат да надскочат себе си и да бъдат още по-оригинални.

Самото представяне на колекцията се проведе с бляскаво модно ревю в Ню Йорк и всички модели са в продажба от 8-ми ноември, можете да ги разгледате на официалния сайт на HM България :) Моделите представят микс от екстравагантна градска мода, еклектични смели бляскави материи, много кожа и трендове от 90-те. А това са общо взето моите любими неща <3

fashion blogger blog style outfit outfits blonde blog blogger мода моден блог блогър hm tv moschino new designer collection
flatlay blonde girl fashion ootd style outfit hm moschino fashinoista blogger fashionblogger fashionblog мода моден блогър

Честно казано, HM TV Moschino абсолютно успя да оправдае високите ми очаквания! Не само, че повечето артикули се разпродадоха още в първите часове – и онлайн, и офлайн, а и аз като по чудо толкова много да харесам почти всичко от една колекция, което не ми се случва често и бях супер впечатлена (последно ми се случи с колекцията на Dolce&Gabana от 2017 между другото)!

Наснимах някои интересни модели в магазина, но съвсем не успях хвана всичко, просто няма как, а и доста от нещата явно са се раззели направо като топъл хляб, а аз отидох в магазина привечер след работа. Но да, бях следила онлайн ъпдейтите цял ден хаха :D ;)

hm tv moschino new designer collection fashion style fashionblog fashionblogger мода блогър shop shopping
hm tv moschino new designer collection fashion style fashionblog fashionblogger мода блогър shop shopping
hm tv moschino new designer collection fashion style fashionblog fashionblogger мода блогър
hm tv moschino new designer collection fashion style sequins fashionblog fashionblogger мода блогър
hm tv moschino new designer collection fashion style fashionblog fashionblogger мода блогър

Надявам се статията да ви е харесала и нямам търпение да чуя и вашето мнение за новата колекция в коментарите! :)

- Никол

Честит 1-ви рожден ден на AROCKCHICKLIFE.COM <3

На 20-ти юли блогът ми стана на една година и исках да го отпразнувам подобаващо. :) Прегледах старите си блог статии, публикациите си в социалните мрежи и направих нови планове за бъдещето на моето малко местенце в интернет.

Освен това исках да споделя празнуването с всички наоколо затова черпавах наред с бонбони. :D И посветих целия уикенд на блог парти, даже направих един голям шопинг (за който ще напиша нова статия съвсем скоро хаха) и също така написах тази статия.

Ще се радвам да отбележа рождения ден на блога като споделя няколко факта за мен и живота ми с вас. И понеже темата е 1 година, ще ви кажа моите номер 1 любими неща в различни категории.

1 мой любим цитат: "Кажи ми какво смяташ да правиш с единствения си луд и скъпоценен живот?" - Мери Оливър. От нас самите зависи дали ще успеем да направим нещо страхотно и дали ще сбъднем мечтите си. Просто трябва да бъдем по-фокусирани и смели. <3

1 мое любимо модно десетилетие: 50-те. Гледали ли сте Брилянтин? Защото ако сте, няма нужда да се обяснявам Добрата Санди, лошата Санди - обаче и двете със страхотни аутфити. Всички са стилни, всички са точно по последен писък на модата и трендовете иии можеш да съчетаваш елегантно с рокнрол, а на мен това ми дай.

1 мой любим цвят: Розово. Първо го обичах като малка, защото естествено, после спря да ми харесва, после пак започна да ми харесва някъде в гимназията, после изцяло забравих за него докато не дойде милиниал розовото и сега пак съм влюбена в него.

1 мой любим плод: Ябълка. Мисля, че това ми е любимият плод евър, особено зелена ябълка.

1 мой любим музикален албум: Definitely Maybe на Oasis. Обичам музаката, слушам музика постоянно и имам мноооого любими албуми и песни. Но този е първият, който научих наизуст за буквално един ден и първият, който много ми е повлиял от креативна гледна точка така че е много значим за мен.

1 моя любима песен: Heroes David на Bowie. Тази песен е просто страхотна. Може да я слушате с часове, с години и пак няма как да ви омръзне. Перфектна е.

1 моя любима дреха: Рокля. Лесно е да е съчетаеш в аутфит и може да изглежда както официално, така и много семпло. Мисля, че това е дрехата, която дава най-много опции за избор при съчетаването и ако откриете перфектната малка черна рокля, сериозно ви казвам, да измислите хубав тоалет става поне пет пъти по-лесно.

1 мой любим аксесоар: Малка чанта. Никъде не тръгвам бе малко тефтерче за бележки и червило, затова много обичам чанти. И ако трябва да сме честни - най-яките чанти са малките модели, особено ако са в ярък цвят или с готин принт.

1 мой любим продукт грим: Червило. Най-важното от грима за мен е червилото. Дава огромен избор при цветовете и подчертава най-красивото в един човек - усмивката.

1 мой любим моден дизайнер: Ellie Saab. Имам много любими дизайнери и ми е много трудно да избера само един, но нейните красиви и почти вълшебни колекции са едно от най-красивите неща, които съм виждала. Сигурна съм, че чувството да си облечена с произведение на изкуството е страхотно.

Толкова засега! Надявам се статията да ви е харесала, благодаря ви, че четете блога ми и ме подкрепяте през тази 1-ва година като блогър. Ще се видим нататък по трасето с приключенията и моля ви, следвайте мечтите си!
 

- Никол

Да си поговорим защо подкрепата между момичета е важна.

Няколко думи от мен за положителните промени в обществото. ♀ ♡

Не знам дали знаете, но в момента пишем история. Живеем във време, в което имаме наблюдаваме невиждана досега вълна на подкрепа, в която жените се подкрепят помежду си. Което е СТРАХОТНО и се чувствам голяма късметлийка, че имам шанса да го видя. И което е още по-хубаво - и аз да взема участие. Защото ДААА, сестро, ти си страхотна, готина, имаш таланти и възможности, можеш да се справиш, ти си силна, красива и интелигентна!

Откакто свят светува сме се нагледали и сме преживяли сто пъти класическото - жени се държат ужасно с жени. Навсякъде: във филмите, в музиката, в училище, в работата, в живота като цяло, навсякъде - просто ужасно. 

Откакто свят светува сме се нагледали и сме преживяли сто пъти класическото - жени се държат ужасно с жени. Навсякъде: във филмите, в музиката, в училище, в работата, в живота като цяло, навсякъде - просто ужасно. 

sophia loren jayne mansfield mean side eye hollywood classic
hannah montana quote mean miley cyrus selena gomez
mean girls regina quote movie
the princess diaries mean quote movie
taylor swift quote girls empowerment support

Но защо по дяволите? Защо сме избрали да демонстрираме това? Да постъпваме така? Защо като общество изобщо сме създали тази "мода"? При положение, че очевидно е ужасна. Това е просто голямо недоразумение и отклонение от доброто и смислено съществуване. добре, е най-накрая намерихме начин да се отървем. И то чрез честно приятелство и подкрепа!

heidi klum girl pwer quote
nicole kidman women power golden globes award awards quote speech

Така че те предизвиквам: обади се, извикай, прошепни, прати в съобщение нещо позитивно за някоя друга жена! Сега! 3,2,1.. прогрес! <3

 

- Никол

Защo трябва да спрем да сме постоянно "заети" ♥

Какво е това? Изгрев, който изпускаш докато си прекалено зает/а да се приготвяш за работа, да си ядеш закуската, да си разглеждаш фийда в социалните мрежи.

Какво е това? Може да бъде всяко нещо. Това едно нещо, което съжаляваш, че изпусна. Хайде, сещаш се поне за едно веднага.

Помисли за всички неща, който пропускаш, защото си прекалено зает/а да правиш нещо друго, което обаче е често пъти почти безсмислено. Всички сме се подредили като в онзи цитат от Боен клуб: "Заети сме да купуваме неща, които не са ни нужни, с пари, които нямаме, за да впечатлим хора, които не харесваме."

Започнали сме да говорим за това да си зает и претоварен сякаш е нещо хубаво. Започнали сме да се хвалим с това, че нямаме достатъчно време за нещо. И най-лошото е, че се гордеем с това. Така се чувстваме важни, чувстваме се необходими тук и там, чувстваме живота си пълен с различни неща. И в същото време искрено съжаляваме, че пропускаме партита, не се чуваме с приятелите си толкова често, колкото ни се иска, и нямаме достатъчно време за себе си.

Аз, ти, всички. И аз лично много се радвам, че най-накрая, реших да го поправя.

Защо по дяволите го правим? Защото ние го правим. От нас зависи. Ако има някой, който може да промени нещата, пак сме ние. Спри да си пренапълваш списъка със задачи, кажи на приятелите си, че ти липсват, излез да се видите, веднага, пропусни някое задължение и вместо това иде на разходка, остави си телефона вкъщи, стани по-рано и си изпий сутрешното кафе докато гледаш изгрева, разходи се бос/а в парка, изгледай някой ретро филм. ♥

- Никол

Новото ми любимо място за пазаруване - NYX Cosmetics

Първият магазин на NYX Cosmetics в България отвори врати в София миналия месец и бързо бързо се превърна в едно от любимите ми места за пазаруване. С чудесни достъпни цени и страхотни продукти, за които си мечтая от ужасно дълго, направо нямаше как да бъде по-хубаво. <3

Не успях да отида на откриването на магазина, защото бях на работа през целия ден, но се постарах да се реванширам колкото мога по-бързо и веднага отидох да го видя през уикенда. И нека кажа само, че посещението ми мина много много добре и продължи доста повече от предвиденото "до половин час" :D и направо се влюбих във всичко и не можех да отлепя очи.

Като начало видях видеата с грим съвети и идеи, които се въртят по екраните пред и вътре в магазина - а в тях бяха представени много талантливи и Insta известни гримьорки, като например моята любимка Leigh Dickson. Следващото нещо, което заслужава да се спомене - всички продукти изглеждаха толкова готино! и кълна се, никога в живота си не бях виждала толкова много нюанси червила. И въпреки че не успях да изпробвам всички, които ми се искаше, със сигурност ще го направя в бъдеще, така че очаквайте продължение.

7BAF08D8B-9EDA-40CC-B75F-46A946B77A0B.jpg
6155E6999-425C-43A9-85D1-818EA76BD5EE.jpg

Купих си няколко много полезни и качествени продукти, които можете да видите на снимките по-долу. Освен това получих и палета за оконтуряване като подарък от кампанията по откриването на магазина. Никога досега не бях изпробвала оконтуряване, защото не съм голяма фенка на тази тенденция, но използвам хайлайтърите за разни поводи и много ми харесват.

40279EC82-04F0-4990-B50A-21E08BE28F88.jpg
5EC249357-00C4-4709-8B26-6415F67CADFE.jpg

Благодаря ви много, че прочетохте статията. :) Много ми е интересно да чуя вашите мнения за магазина и продуктите, така че споделяйте ги в коментарите.

А харесвате ли NYX като марка? Кой ви е любимият техен продукт? Или предпочитате някоя друга марка?

 

- Nicole

 

 

Среднощни признания на една тайна рок звезда ★

Среднощни признания на една тайна рок звезда, ами не толкова тайна вече о ч е в и д н о. :D :)

"Планирах го отдавна. Чаках този момент толкова много време. Исках да ти покажа най-голямата си страст, това, което ме води напред, това, което ме кара да се губя и пак да се намирам. Но така и не знаех какво е. И все още не знам какво точно ме води напред, но то все още е там и продължава да ме направлява. Така че отивам накъдето ме заведе."

Пиша песни от 9 години. Разказвам истории за живота, чувствата, вдъхновенията и чудестийте. И откривам повече от себе си с всяка песен, ставам все по-открита, все повече себе си, по-щастлива и по-искрена. Но рядко казвах това на някого. Рядко пеех на някого песните си. А всъщност целият смисъл беше в споделянето, винаги беше в това да изразя себе си и да споделя песните си с другите, които чувстват и мислят същото, или напълно противоположното. Затова мисля, че е време да го направя по правилния начин, не само защото ми е приятно и искам да продължа да се занимавам с това, но и да е по правилния начин. Ето, сега знаеш тайната ми. Приятно ми е да се запознаем, това съм аз.

Един мъдър човек някога е казал "Не знам накъде отивам от тук, но обещавам, че няма да бъде скучно. - David Bowie.

blonde girl guitar music musician fashion style ootd outfit outfits jewelry leather lace alternative sing singer song songwriter songwriting
guitar music lyrics song songs songwriting songwriter acoustic sheet notes
rock n roll rockstar metal leather lace badass alternative ootd flatlay flatlays outfit outfits fashion style girl

P.S. Днес, на 10.01.18. стават две години без този удивителен артист и огромно вдъхновение за мен. RIP Bowie, благодаря за всичко.

david bowie quote quotes boring lyrics song songs songwriting songwriter printed word words

Благодаря и на теб, че се включи в историята ми като прочете тази статия. Ще се видим нататък по пътешествието ми. Keep rockin'! :)

- Никол

5 идеи за коледен подарък за нея в последния момент

Коледа е вече почти тук! Тук е и напрежението, че трябва да купиш най-хубавите подаръци за близките си хора. Защото, когато става дума за жените в живота ти, това си е направо задължително. Но какво ако си прекалено зает/а или просто не успееш да намериш подходящия подарък? Тази статия е точно за теб и всички други отчаяно търсещи хубав коледен подарък в последната минута, ето няколко идеи, които ще ви спасят кожата. Обещавам, че дамите ще си харесат подаръците тази година. :)

#1 Парфюм

Винаги е добра идея да заложиш на големи марки и известни парфюми. Ако знаеш кои марки харесва човекът или какви аромати, ще ти бъде по-лесно. Ако не знаеш, винаги може да вземеш нещо ново или да попиташ в магазина за съвет.

Versace, Cerruti, Bulgari, Betty Barclay, Lanvin

Versace, Cerruti, Bulgari, Betty Barclay, Lanvin

#2 Бижу

Бижутата са винаги стилен подарък и е почти невъзможно да сбъркаш с тях. Най-хубаво е да вземеш комплект, защото така ще подариш едно перфектно допълнение към всеки тоалет.

Swarovski

Swarovski

#3 Дрехи

Знаеш какви цветове носи тя постоянно, така че изборът е сравнително лесен. От друга страна можеш да й вземеш коледен пуловер и ще бъде сладко и мило. 

H&amp;M, Shein

H&M, Shein

#4 Гримове

Защо не й вземеш няколко червила или лак за нокти в различни цветове. Или още по-добре - потърси цял комплект, защото цената ще бъде по-изгодна.

Golden rose

Golden rose

#5 Сладко

Няма нужда да казвам, че шоколадът прави всичко по-хубаво. Е защо тогава да не го добавиш към подаръка си?

Lindt, Ferrero Raffaello

Lindt, Ferrero Raffaello

 

други трикове:

Добави роза

Независимо дали става дума за една роза или цял букет, винаги е хубаво да купиш цветя на дама.

last minute gift gifts for her idea ideas present holiday holidays shop shopping rose roses red rose flower flowers

Опакаовай добре и добави панделка

Последния завършек на хубавия подаръй е опаковката. Ако не те бива много, по-добре попитай персонала дали се предлага такава услуга или отиди в магазин/щанд за опаковане.

last minute gift gifts for her idea ideas present holiday holidays shop shopping wrapping bow

Надявам се да съм успяла да ви помогна в избора на хубав подарък. Благодаря ви, че прочетохте

статията и ви пожелавам прекрасни празници с любимите ви хора!

 

- Никол

Направи си сам: декорация от цитати и снимки

Здравейте! <3 Днес ще ви разкажа за няколко сладки идеи за декорация на дома, които планирам от доста време (както видяхте десетина пъти в Instagram-а ми :D @arockchicklife) и много се радвам най-накрая да ви ги покажа. Да започнем с това, че много обичам вдъхновяващи и мотивиращи цитати, защото винаги можем да научим много от тях. Така че всеки път щом попадна на нов готин цитат, обикновено го запазвам на компютъра или в Pinterest-а си, но скоро след това забравям за тези цитатати и не ги препрочитам често. Исках да направя промяна и да се погрижа да не забравям полезните уроци, които съм научила.

Така ми дойде идеята, че трябва да опитам да ги използвам като декорация вкъщи. Процесът включваше много мислене по готина идея, избиране на кои любими цитати да използвам и псоле принтирането им.

diy art quote quotes photo collage deco decor decoration inspo inspiration arockchicklife
diy art quote quotes photo collage deco decor decoration marble inspo inspiration arockchicklife
diy art quote quotes photo collage deco decor decoration marble rose roses inspo inspiration arockchicklife

Идеята, която сработи за мен, беше да подредя цитатите върху едната врата на гардероба си. Белия цвят на картинките чудесно контрастира на дървото, а и гардероба ми е горе долу в центъра на стаята и така поглеждам цитатите често, за да черпя вдъхновение.

diy art workspace quote quotes photo collage deco decor decoration inspiration jewelry accessories arockchicklife
Колиета: H&amp;M, Dollskill, Amazon Принтирани снимки: Tumblr &amp; Pinterest

Колиета: H&M, Dollskill, Amazon

Принтирани снимки: Tumblr & Pinterest

Псоле изведнъж осъзнах, че една идея не ми стига :D Имаше толкова много други неща, които ми хрумнаха, а каринките ми свършиха и не можах да ги изпробвам. Така че принтирах още картинки и пробвах още идеи.

Това са две от най-хубавите, надявам се да ви харесат. :)

 

#1 Готина декорация за бюро/работен кът

Работното място вкъщи вероятно е най-подходящо за вдъхновяващи цитати и картинки. Прекарвате много от времето си там, а и точно когато работи човек се нуждае от вдъхновение. Ако имате дъска, решетка или някакво табло, мове да подредите картинките заедно с другите си неща там като бележки, списъци със задачи и т.н. Ако пък нямате, може да използжате просто стената и да залепите или окачите красивите картинки по нея. Ще имате вдъхновение по всяко време, а и кътчето ви за работа ще е супер за снимки ;)

Парфюми: Versace, Nine West Часовник: Marc Jacobs Лаптоп: Dell Пръстени: H&amp;M Тефтери: Moleksine Обеци: Tally Weijl Лак за нокти: Golden Rose Принтирани картинки: Tumblr &amp; Pinterest

Парфюми: Versace, Nine West

Часовник: Marc Jacobs

Лаптоп: Dell

Пръстени: H&M

Тефтери: Moleksine

Обеци: Tally Weijl

Лак за нокти: Golden Rose

Принтирани картинки: Tumblr & Pinterest

#2 Твоя собствена арт стена

Винаги съм харесвала много идеята за арт декорация/колаж за стена, където можеш да си направиш интересна форма, използвайки картинки. Сладко е и създава настроение в цялата стая. Освен това можете да подредите картинките както решите и имате възможност да проявите креативност. Можете например да изберете няколко ключови цвята и да създадете някаква форма, както аз направих, или да опитате да създадете ефект с цветовете или наистина каквото друго ви хрумне.

diy art heart photo collage wall deco decor decoration inspo inspiration arockchicklife
diy art heart photo collage wall deco decor decoration inspo inspiration arockchicklife
Принтирани картинки: Tumblr &amp; Pinterest, всички права запазени на собствениците на снимките Марки, които виждам тук, са Starbucks, Cadillac, Valfre

Принтирани картинки: Tumblr & Pinterest, всички права запазени на собствениците на снимките

Марки, които виждам тук, са Starbucks, Cadillac, Valfre

Благодаря ви много, че прочетохте статията и ще се радвам да ми разкажете ако решите да пробвате някоя от идеите. Бяха доста лесни за правене и много забавни, така че силно ви ги препоръчвам.

А вие какви "направи си сам" идеи пробвахте скоро?

 

- Никол

Лесни идеи за костюм за Хелоуин в последния момент

Не за всяко парти на Хелоуин ти трябва супер скъп и впечатляващ костюм, който казва " Хей, аз съм гримьорка специалист по специалните ефекти и освен това дадох една кофа пари за костюма си". Понякога отиваш просто на домашен купон или излизаш с обичайната компания и искаш да си с костюм, който хем изглежда готино, хем ще го намериш лесно и бързо. И ето тук идва моята статия да ти помогне с тази задачка.

Подготвих 4 супер леснички идеи за костюм в последния момент, които включват ежедневни дрехи от гардероба ти. Всичко, което ти трябва за готин вид е да съчетаеш подходящо няколко дрешки и да си направиш интересен грим.

Вампир

Модерен и много простичък вариант на този любим костюм ще включва какъвто си искаш готин черен аутфит. ако имаш нещо малко ретро и готик - супер, но и обикновената малка черна рокля ще свърши работа. За да допълниш визията си добави малко грим - опушен или котешко око, червено червило и ако искаш дори изкуствена кръв и вампирски зъби и си готова за купон!

Пръстени: H&amp;M Течно червило: Essence Очна линия: Maybelline

Пръстени: H&M

Течно червило: Essence

Очна линия: Maybelline

Minnie Mouse

Направих тази диадема преди няколко години вдъхновена от подобните, които се продават в Дисниленд. Беше забавен направи си сам проект, много ми хареса как се получи и с удоволствие бих я носила във всеки удобен случай. Тук избрах да я съчетая с тоалет в червено и черно, но ще изглежда още по-достоверно с блуза или рокля на точки.

Кожена пола: Terranova style Лак за нокти: golden Rose Червила: H&amp;M Очна линия: Maybelline

Кожена пола: Terranova style

Лак за нокти: golden Rose

Червила: H&M

Очна линия: Maybelline

Party at Gatsby's

Любимия стил костюми на всички след филма "Великия Гетсби" от 2013г. Направо не мога да преброя колко хора съм видяла с вдъхновени от 20-те костюми на Хелоуин или за тематични партита. И фактът, че такъв тоалет е готин, но и лесен и евтин за пресъздаване, прави нещата още по-хубави. Всяка рокля или комбинация блуза + пола от дантела или с пайети/ресни ще ти свърши работа чудесно и можеш да се позабавляваш да избереш интересни аксесоари.

Дантелена рокля: Shein Потник с пайети: Terranova style

Дантелена рокля: Shein

Потник с пайети: Terranova style

Wednesday Addams

Когато заговорим за Хелоуин или нещо страшно, Wednesday е един от първите герои, които ми хрумват. Много харесвам този костюм, защото е супер лесен, а в същото време можеш да си сигурна, че всеки ще познае като кого си се маскирала за 2 секунди, защото филмът е култов и всички сме го гледали много много пъти. И нека добавя, че комбинацията червен лак за нокти + черно червило е мечта за всяка любителка на грима, така че можеш да поекспериментираш.

Пола и блуза: H&amp;M Лакове за нокти: Golden Rose Червило: Essence Сенки за очи: Bourjois

Пола и блуза: H&M

Лакове за нокти: Golden Rose

Червило: Essence

Сенки за очи: Bourjois

Благодаря ви много, че прочетохте статията и се надявам идеите ми да са ви от полза за готин Хелоуин вид. Ще ми бъде интересно да чуя дали и как сте ги ползвали за вдъхновение, като какво сте се маскирали и как сте изкарали Хелоуин, така че ми споделете в коментарите по-долу!

 

- Никол

 

 

 

4 начина да носите тениски на музикални банди

Ето няколко свежи, модерни и лесни за пресъздаване аутфита. Надявам се че ще са ви полезни като идеи за съчетаване на тениски с музикални банди и ще ги ползвате като вдъхновение. ❤

#1 Класически черни дънки.

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P Черни дънки: H&amp;M Боти: Tally Weijl Choker: Dollskill Обеци: ASOS Пръстени: H&amp;M, Forever21, Orsay Часовници: Marc Jacobs

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P

Черни дънки: H&M

Боти: Tally Weijl

Choker: Dollskill

Обеци: ASOS

Пръстени: H&M, Forever21, Orsay

Часовници: Marc Jacobs

style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock jewelry rings earrings watch choker jeans flatlay flatlays
style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock jewelry rings earrings watch choker jeans shoes boots flatlay flatlays

#2 Дънково яке и къси панталонки.

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P Дънково яке: Calliope Боти: Tally Weijl Choker: Amazon Fashion Ретро раничка

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P

Дънково яке: Calliope

Боти: Tally Weijl

Choker: Amazon Fashion

Ретро раничка

style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock denim choker flatlay flatlays
style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock denim backpack leather shoes boots flatlay flatlays

#3 Кожени къси панталнки.

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P Кожени къси панталонки: H&amp;M Боти: Tally Weijl Choker и гривни: Amazon Fashion Пръстени: H&amp;M, Orsay

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P

Кожени къси панталонки: H&M

Боти: Tally Weijl

Choker и гривни: Amazon Fashion

Пръстени: H&M, Orsay

style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock jewelry choker shorts leather shoes flatlay flatlays
style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock shorts leather shoes boots flatlay flatlays

#4 Модерна пола.

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P Велурена пола: H&amp;M Боти: Tally Weijl Колие: H&amp;M Обеци: ASOS Пръстени: H&amp;M, Forever21, Orsay Часовник: Marc Jacobs

Тениска на Guns n Roses: Hottopic. Преправена и изрязана от мен :P

Велурена пола: H&M

Боти: Tally Weijl

Колие: H&M

Обеци: ASOS

Пръстени: H&M, Forever21, Orsay

Часовник: Marc Jacobs

style wear band tee tshirt shirt outfit outfits ootd shorts guns n roses rock crushed velvet skirt jewelry choker bracelet rings shoes boots flatlay flatlays

Обичам тениските на музикални банди още преди да станат популярни и да са навсякъде из интернет. Сега като се разхождам навън и виждам толкова много тийнейджърки да носят тениски на Nirvana или Arctic Monkeys и за всички изглежда съвсем ок и нормално. Но нека ви кажа, че не беше толкова лесно да се кефиш с такъв аутфит преди да кажем 10 години. След 80-те и големия фурор по рок бандите, когато почти всички са се разхождали с такива тениски, тази мода постепенно беше изчезнала.

И ето тук се появих аз опитвайки се да измъдря готин аутфит с тениска с рок банда през 2000 и някоя година. Единствените хора, които носеха такива тениски бяха метълите, най-често мъже и компании тийнейджъри и беше много рядка гледка да видиш момиче с такава тениска. За малкото други момичета също започнали гордо модата на тениските с банди - респект! Та така беше ми доста трудно да се порадвам на такъв аутфит без да събера няколко учудени погледи. Какво значение има. Беше ми много забавно и много често комбинирах тоалета със силна рок музика, идваща от слушалките в ушите ми хаха.

Но сега, когато вече е популярно да се носят тениски на банди, трябва да кажа че съм много доволна. Тениска на AC/DC с кожена пола? Да! Тениска на Stones с високи токчета? Да моляя! Всеки избор е добър и колкото по-смела е комбинацията, толкова по-готин е аутфита.

- Никол

Нова прическа и цвят

Здравейте, честит октомври и честита есен! Като част от подготовката ми за новия сезон, есенните тенденции и всички проекти и начинания, които ми предстоят наскоро, реших да направя промяна в стила си. Затова наскоро смених прическата и цвета на косата си.  Досега се покефих на дълга коса и на модерно омбре в русо и бях с тъмни корени в естествения ми цвят. Косата ми стана доста дълга и я носех общо взето хипи стил, и всъщност много ми харесваше, но реших, че искам да направя промяна и да опитам нещо ново.

hair hairstyle blonde haircut hairdye dye color gold golden platinum girl nicole blog blogger fashion style trends trend autumn fall season arockchicklife
hair hairstyle blonde haircut hairdye dye color gold golden platinum girl nicole blog blogger fashion style trends trend autumn fall season arockchicklife

Имах доста ясна идея каква прическа искам. Искам по-светъл цвят и етажи, по-къс бретон и малко 'wild thing' хаха, защото все пък съм a rock chick. Постарах се да намеря снимки на цвят и прическа, които харесвам, и се запътих към часа си във фризьорския салон.

И идва време за най-хубавата част от разказа. Понеже от повече от две години посещавам един и същи салон и резултатите винаги са страхотни. Стилистката ми Петя винаги ме изслушва, когато й обяснявам какво искам за косата си, а после Воала! направо магически изглеждам точно както съм искала. Благодаря ти много, Петя! :) И този път беше така, толкова бях щастлива като се прибрах от фризьорския салон, че веднага започнах да се снимам хаха. Ако сте ми последователи в Инстаграм, сигурно сте видяли селфитата в сторитата ми. :D И така вече съм готова за есента и за това да приложа на практика решението си в бъдеще да започна по-често изпробвам разнообразни прически. Така, че очаквайте още блог статии и снимки на прически скоро!

Благодаря ви, че прочетохте статията. Много ще се радвам да чуя за любимите ви прически и последните промени, които сте направили във визията си, така че ми споделете в коментарите! :)

- Никол

Алиса, добре дошла в страната на Dolce & Gabbana (седмица на модата в Милано пролет/лято 2018)

alice dolce gabbana new collection mfw milano fashion week queen of hearts
Парфюми: Versace, Calvin Klein, Betty Berclay, Nine West Лакове за нокти: Golden Rose Слънчеви очила: H&amp;M Пръстени: H&amp;M Чанта: Michael Kors

Парфюми: Versace, Calvin Klein, Betty Berclay, Nine West

Лакове за нокти: Golden Rose

Слънчеви очила: H&M

Пръстени: H&M

Чанта: Michael Kors

В неделя новата колекция на Dolce & Gabanna огря подиума на #mfw #Milanofashionweek в Милано с кралски блясък, смели принтове, металически елементи и много красота. Не само че всички тоалети изглеждаха великолепно, но детайлите по тях направо спираха дъха. Така че мога да ви гарантирам, очакват ни пролет и лято 2018 с много червено+златно+кралски блясък.

Дантела, бродерии, пайети и кичести бижута бяха част от характерните за новата колекция на бранда акценти. Карти за игра и царски асоциации можеха да се видят навсякъде и във всичко - от дизайна на подиума до избора на прически и грим. Освен това Dolce & Gabanna взривиха социалните мрежи с хаштага #DGQueenOf❤️. Аз гледах цялото модно шоу на живо чрез опцията live в Instagram и честно казано толкова ми хареса, че после го изгледах и още два пъти хаха :)

Ето някои от любимите ми тоалети, въпреки че искрено мога да кажа, е абсолютно всички бяха страхотни.

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️ #DGLuciaBag

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️ #lamoreèbellezza

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Looking back at today’s show #DGQueenOf❤️ #DGSS18 #mfw

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Dolce&Gabbana Spring Summer 2018 Women's Fashion Show. #DGSS18 #mfw #DGQueenOf❤️

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

- Никол

 

23 НЕЩА, КОИТО НАУЧИХ ПРЕДИ НА НАВЪРША 23

birthday present presents gift gifts bday girl blog blogger balloon balloons 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday girl blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthdayfashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday girl balloon balloons blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents balloon balloons bday girl blog blogger blonde hair hairstyle beachwaves 23rd birthday fashion style clothes
birthday present presents gift gifts bday blog blogger 23rd birthday fashion style clothes

Здравейте! Наскоро празнувах 23-тия си рожден ден и отделих време да помисля върху последните години. Падам си малко мислител като човек и доста помислих за това как съм се променила през годините и докъде съм стигнала досега в преследването на мечтите си и наслаждаването на нещата от живота и това просто да бъдеш себе си.

И стигнах до 23те неща, които съм научила досега. Надявам се да са ви интересни за четене и да успеят да ви вдъхновят или научат на нещо. Приятно четене!

 

#1 Усмихвай се. Винаги. Една усмивка оправя почти всичко, не знам как, но успява.

#2 Този цитат от Dr. Seuss — 'Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.', който в превод означава "Днес ти си ти. Това е по-вярно от всичко вярно. Няма никой друг, който да е повече теб от самия теб." е толкова тоолкова верен.

#3 Когато и да се почувствате нещастни или объркани, просто погледнете това. Това, е щастието: http://imgur.com/gallery/I1TBl29

#4 "It is not happy people who are thankful. It is thankful people who are happy." - Не става дума за това, че щастливите хора са благодарни, за това, което имат. По-важното е, че благодарните хора, които умеят да ценят всичко, което имат, те със сигурност са щастливи.

#5 Да бъдем мили и добри към някого е най-хубавото нещо, което можем да направим. Затова и трябва да го правим по-често!

#6 Животът е прекалено кратък, за да не правите каквото искате и да не преследвате мечтите си. Всяка изгубена минута е пропуснат шанс да бъдете по-щастливи.

#7 Най-хубавите моменти от живота ви вероятно няма да ги имате на снимки, защото ще сте твърде заети да се забавлявате и ще забравите да снимате. Да, дори и днес със смартфоните, пак е вярно.

#8 Ако имаш късмета да намериш истинско приятелство, цени този човек/тези хора, те са най-големия ти късмет.

#9 Колкото по-бързо спре да ти пука за това да угодиш на хората, толкова по-добре.

#10 Смях и прегръдка могат да оправят всичко и веднага да ти помогнат да се почувстваш по-добре.

#11 Никога ама НИКОГА не сме твърде големи за детски филми, да подскачаме от радост, когато нещо хубаво се случи и да говорим разпалено дори за най-малкото нещо, което ни вълнува.

#12 Не е нужно да си перфектен, за да бъдеш щастлив. Само погледни всички хора, които обичаш, и това как недостатъците им изобщо нямат значение за теб.

#13 Няма нищо лошо ако в главата ти всичко е "99% цитати, реплики от филми и текстове на песни" :D Вероятно си много интересен и забавен човек.

#14 Нещата не винаги са каквито очакваме да бъдат. Затова тази статия има само 14 точки, въпреки че в заглавието пише 23. Животът често ни изненадва и трябва винаги да очакваме неочакваното. И да се надяваме изненадата да е приятна.

И така, благодаря ви много, че прочетохте дотук. :) Надявам се всеки да е открил по нещо, което харесва и ще запомни. А сега е ваш ред да ми споделите своите любими вдъхновяващи  цитати в коментарите. :)

 

- Никол